İzmit’in en prestijli projelerinden olan Gültepe konutlarının temeli atıldı!
İzmit’te son yılların en büyük konut projesi olan Vadi İzmit’in temeli düzenlenen törenle atıldı. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleri sonucu Gültepe şantiye alanına yapılacak 443 konutluk proje 1,5 yıl içinde tamamlanacak.

Başkan Doğan’ın ev sahipliğindeki temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Öz, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İzmit Emniyet Müdürü Mehmet Karkaş,  İzmit Müftüsü Musa Bilgiç, oda ve dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, konutları yapacak Bektaş İnşaatın sahibi Cumali Bektaş, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
 
İZMİT’İN EN PRESTİJLİ PROJESİ
Temel atma töreninde konuşan Başkan Doğan, Vadi İzmit Projesi’nin şehrin en prestijli konut projesi olduğunu belirterek “  TOKİ’den satın aldığımız 48 dönümlük alana yapılacak konutların yüzde 26’sı belediyemizin olacak. İddialı ve güzel bir proje. Projede emeği geçen her kese teşekkür ederim. Böylesine güzel bir projenin hayata geçirilmesinin haklı gurunu yaşayacağız. Ülkemiz deprem kuşağında. Bu tür yapıların arttırılması gerekir. Özellikle çarpık yapılaşmanın olduğu şehrimizde benzer kentsel dönüşümler yapılmalı. Estetik bakımından da konutlar oluşturulmalı. Vadi İzmit’te bunlar düşünüldü. Şehrimizin başka yerlerinde de benzer çalışmalar yapılıyor.
 
DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR
Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve bakanlarımız sık sık depreme dayanıklı konutlar yapılmasını söylüyorlar.   Biz de bir ilçe belediyesi olarak bu konuda  üzerimize düşeni  yapmaya çalışıyoruz. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir. Kolay değil ama gayret edilirse yapılır. Bunun en güzel örneğini burada yapıyoruz.
 
MİLLETİN KURUŞUNU ZİYAN ETMİYORUZ
İzmit, marka ve örnek bir belediye. Milletin kuruşunu ziyan etmiyoruz. Bütçemizi her yıl artırıyoruz. 60 milyondan 220 milyona çıkardık. Milletin delikli kuruşunu ziyan etmiyor, kimseye kaptırmıyoruz. Kendi paramıza bu hassasiyeti göstermiyoruz. Halka hizmeti Hakka hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Şehrimize, halkımıza daha fazla nasıl katkı sağlarızın çabası içindeyiz. Burası  atıkların boşaltıldığı ve belediyemizin şantiyesi olan bir yerdi. TOKİ ile yapılan görüşme sonunda burasını belediyemize kazandırdık. Yaşam açısından ve konut kalitesi açısından önemli bir projeyi burada gerçekleştiriyoruz.
 
MUTLU VE GURURLUYUM
Çok mutlu ve heyecanlıyım. Proje ile kentimiz ve insanlarımız kazanacak. Proje bittiğine aynı heyecan ve mutluluğu yaşayacağız. Depreme ve afete dayalı bir yaşam alanı kazandırılacak. Geride hoş bir seda bırakmak bizim için her şeyden daha önemli. Proje, 1,5 yıl içinde bitmiş olacak. Proje çok güzel. Müttehitten de icraatını güzel yapsın istiyoruz. Herkesi işini çok iyi yapsın. Vadi İzmit’in hayırlar getirip başarıyla tamamlanmasını diliyorum” dedi.

Projeyi yapacak olan Bektaş İnşaat firmasının sahibi Cumali Bektaş da yaptığı konuşmada “ Gültepe’de  herkesin parmakla göstereceği örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. Belediye Başkanımıza, İzmit’e böylesine güzel bir projeyi hayata geçirdiği için teşekkür ederim. Yapacağımız işte kaliteden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İşimizi en iyi şekilde ev kaliteli yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
 
KONUTLARIN YÜZDE 26’SI BELEDİYENİN
Kat karşılığı yapılacak proje ile bölgeye 443 konut, 19 işyeri, havuz, sağlık, kafeterya, restoran, market bulunan bir sosyal tesis yapılacak. 48 dönümün 18 bin metrekarelik bölümü konut, 30 bin metrekaresi de yeşil alandan oluşuyor. Projede binadan daha fazla yeşil alana ve sosyal yaşam alanlarına yer ayrıldı. Her binanın altında kendi otoparkı bulunacak, böylelikle otopark sorunu olmayacak. Projede içerisinde 1+1, 2+1, 3+1 4+1 daireler var. Binalar en fazla 6 kattan oluşacak. Katlı binanın dışında müstakil evlerde bulunacak.

İzmit Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181