TOKİ Gölcük Silivritepe'de 541 konut yapıyor!
17 Ağustos Depereminin ardından, 18 yıl geçmesine rağmen, acı izleri halen tazeleğini koruyor. Bu yerlerden birisi de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin en çok hasarı ve en çok can kaybına maruz kalan Denizevler Mahallesi. Ancak, Gölcük Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile kurmaylarının ısrarlı girişimleri sonrasında hayata geçirilen, Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, TOKİ tarafından 09 Mayıs 2017’de yapılacak ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe’de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. TOKİ tarafından yapılacak evler 4 tipten oluşacak. 4 ve 5’er katlı olacak daireler, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılacak. Toplam 541 daireden oluşacak olan Sivritepe Toplu Konutlarında 14 işyeri ve 1 de cami bulunacak.

“Denizevler’de mutlu sona ulaştık”
Denizevler Mahallesinde yıkımı gerçekleşen mevcut binaları inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Denizevler Mahalle Muhtarı Muhammet Kaba gibi isimler eşlik etti. Başkan Ellibeş konuyla ilgili olarak  açıklama yaptı.Ellibeş “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik. Hiçbir mahalle sakini mağdur etmeden, yıkım çalışmalarımıza başladık. Ancak, bazı yerleşim alanlarını okullar kapandıktan sonra yıkacağız. Çünkü, okulların kapanmasına az bir süre kala kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Şimdilik boşaltılan binaları yıkıyoruz. Ben bize yardımcı olan ve anlayış gösteren, tüm Denizevler sakinlerine teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığı ile şunu söylebilirim. Denizevler’de mutlu sona ulaştık. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olacak.” dedi.

Gölcük Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181