Evin değerinin yüzde 80'ine kadar kredi kullanabilecek!
Konut almak isteyenlerin sıkça tercih ettiği konut kredisinde yüzde 75 olan oran değeri bu gün Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik ile yüzde 80'e çıkarıldı.

Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte, alıcıların konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak krediler ve taşıt kredileri hariç olarak belirtilerek; konut ve taşıt kredileri uygulamanın dışında tutulmuş oldu. Böylece sadece konut teminatlı ihtiyaç kredileri için yüzde 80 uygulaması geçerli olacak.

Daha önce kullanılan krediye konut teminat olarak gösterildiğinde; teminat olarak gösterilen konutun ekspertiz değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar kredi kullanabiliyordu.

Buna göre, konut teminatlı ihtiyaç kredilerinde konutun yüzde 80'ine kredi alınabilecekken, konut satın almak için kullanılan konut kredilerinde ise bu oran yüzde 75 olarak uygulanmaya devam edecek.

Yayınlanan yönetmelikte, yeniden yapılandırma da geçerli olacak uygulama için ise şunlara yer verildi;

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu maddenin yayımı tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredilerinin borç bakiyeleri, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla yetmiş iki ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilir. Yeniden yapılandırma kapsamında borçluya ilave kredi kullandırılması halinde ilave kullandırılan kredinin vadesi kırk sekiz ayı aşamaz.”

İşte Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik;


http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/09/20160927.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/09/20160927.htm


Tuğba Gülten / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181