Konut kredisi kaç günde çıkar?
Gerek yatırımlık olsun gerekse oturma amaçlı olsun birçok insan ev sahibi olmak için konut kredisine başvuruyor. Bu aşamada bütçesine uygun evi bulan kişiler buldukları konutu kaçırmamak için biran önce kredilerini çekmek istiyor. Hal böyle olunca da konut kredisi kullanarak ev sahibi olacakların aklına bazı sorular takılıyor. Bu sorulardan birisi de 'Konut kredisi kaç günde çıkar?' oluyor.

Konut kredisi kaç günde çıkar?
Konut kredisi için bankaya başvuruda bulunan kişileri 3 aşama bekliyor. Bu aşamalardan ilki konut kredisi başvurusunun banka tarafından ön onayı oluyor. Banka gerekli şartları yerine getirdiğinizi tespit ettikten sonra 1 veya 2 gün içerisinde size olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapıyor. 

Onaylanan krediler için bankanın seçmiş olduğu eksper tarafından değer tespiti yapılır. Eksperin size verdiği randevu tarihinde konut kredisi çekilmek istenen gayrimenkul gerçek değeri ve krediye uygun olup olmadığı bulunur. 

Ön onay ve ekspertiz süreçleri ortalama 4 iş günü sürer. Bu 2 aşamadan sonra son aşama başlar. Son ve 3. aşamada ise bankanın onayı olur. Ekspertiz değerinin en fazla yüzde 80'ini kullanabileceğiniz konut kredisi için bankadan onay çıkarsa banka ile sözleşmeler imzalanır.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181