Konut kredisi kullanırken dikkatli olun!
Sadece Deprem Sigortası
Yeni Konut Finansmanı Yönetmeliği, Mortgage kredisi (ipotekli konut kredisi) kullanan vatandaşlara yeni hak ve avantajlar sağlıyor. Buna göre; tüketici kendi talep etmediği sürece kredi kullanırken Deprem Sigortası haricinde sigorta yaptırmak zorunda değil. Bir diğer önemli gelişme de kredi borcunu vadesinden önce kapatmak isteyenlere uygulanan cezai şartta da indirim yapıldı.

Firmayı kendi seçecek
Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu döneme kadar bankaların tüketiciye kullandırdığı kredide kendi sigorta firmalarından ya da anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerinden Hayat Sigortası, Konut Sigortası ve Deprem Sigortası poliçeleri kestirdiğini söyledi. Erilkun, "Yeni yönetmelikle tüketici Deprem Sigortası'nı kredi kullandığı bankanın yönlendirdiği kuruluştan değil istediği firmadan yaptırabilir" dedi.

Hakan Erilkun, çoğu zaman kesilen poliçelerdeki teminat tutarının kredi meblağının üzerinde olduğunu ve bunun da tüketiciye ek külfet getirdiğini belirterek, "Yeni uygulamayla bunun da önüne geçildi. Kesilen poliçelerdeki teminat tutarının kullandırılan kredi tutarını aşması kanunen artık yasak. Ayrıca değişken faizli kredilerde erken ödeme durumunda herhangi bir cezai ödeme söz konusu değil" diye konuştu. 

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181