Konut kredisini erken kapatmak mantıklı mı? Ceza yada indirim var mı?
Konut almak isteyenlerin imdadına yetişen konut kredisi bir çok ailenin ev sahibi olmasında fayda sağlıyor. Ancak bazı durumlarda konut kredisi kullanan kişiler konut kredilerini erkenden kapatmayı düşünüyor. İşte bu noktada çekilen konut kredisini vadesinden önce kapatarak kredi borcundan kurtulmak isteyenlerin en çok sorduğu soru ise konut kredisini erken kapatmak mantıklı mı oluyor. Konut kredisi erken kapatıldığında ceza ücreti alınır mı ise bir diğer önemli sorulardan biri. İşte konut kredisini erken kapatmak mantıklı mı? Konut kredisi erken kapatılınca indirim mi olur ceza uygulaması mı sorularının cevapları...

Konut kredisi erken kapatılırsa ne olur?
Taşıt kredisi yada ihtiyaç kredisi alan ve kredi borcunu vadesinden önce kapatanlar için bir erken ödeme indirimi uygulanıyor. Ancak bu erken ödeme indirimi konut kredisinde malesef uygulanmıyor. Konut kredinizi erken kapatmanız durumunda, çektiğiniz konut kredisinin sabit faizli yada değişken faizli olmasına göre değişen tutarlarda bir konut kredisi erken kapatma cezası uygulanıyor. Konut kredisinde tutarın tamamı dışında, taksit ödemelerini vadesinden önce yapmanız durumunda da aynı ceza uygulaması mevcut.

Konut kredisi erken kapatma cezası nedir?
Konut kredisi kullanan kişinin ücretin tamamını veya 1 aylık taksit bedelinden daha az olmamak kaydıyla taksit ödemesini vadesi gelmeden ödemesi durumunda bankalar tarafından uygulanan cezaya konut kredisi erken kapatma cezası deniyor.

Konut kredisi erken kapatma cezası ne kadar?
Kullanılan kredinin türüne ve bankaya göre değişiklik gösteren konut kredisi erken ödeme cezası vadesi 36 aydan az olanlar için kredi tutarının yüzde biri iken vadesi 36 aydan fazla olan kişiler için ise bu oran kredinin yüzde ikisi oluyor.

Konut kredisinde vade kısaltma yapılabilir mi? Tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181