Peşinatsız ev kredisi olur mu ?
Peşinatsız ev kredisi kullanmak isteyenlerin bilmesi gerekenler ve peşinatsız ev kredisi hakkındaki önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. İşte peşinatsız ev kredisi şartları ve yolları...

BDDK tarafından 2011 yılında alınan karar gereği bankalar satın alınacak evin ekspertiz değerinin %75’ine kadar kredi verebiliyorlar. Ancak size veya ailenize ait ikinci bir ev var ise, bunu teminat göstererek evin değerinin tamamının kredilendirilmesi mümkün. Bazı durumlarda kişiye özel farklı istisnalar ve uygulamalar da olabileceği için böyle bir durumda uzman mortgage danışmanlarından yardım alınması gerekiyor.

Örneğin; almayı düşündüğünüz bir ev var ancak peşinatınız yok! Bu durumda üretilebilecek çözümlerin başında eğer ikinci bir eviniz varsa onu ipotek göstererek kredi almanız ya da üçüncü bir kişi üzerinde olan bir evi yine aynı şekilde ipotek göstererek kredi çekmenizdir. Bankadan bankaya istisnayı durumlar olsa da genel olarak uygulamada bu yöntemler kullanılmaktadır.

Ancak peşinatsız ev kredisi kullanmanın maliyet açısından ciddi yükleri bulunmaktadır. Belirli bir peşinat ödemek koşulu ile alınan kredilerin peşinatsız alınan ev kredilerine göre maliyetleri çok daha düşük olabilmektedir.


Utku ÇALIŞKAN / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181