Demir İnşaat İzmir ve diğer Anadolu illerine proje planlıyor!
İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettiren Demir İnşaat, "Demir" markasını ve ismini Anadolu'ya taşımaya hazırlanıyor...

İstanbul'da gerçekleştirdiği 'Demir Romance', 'Ayışığı', 'Demir Country ve 'Demir La Vida projeleriyle son yıllarda adındandan sıkça söz ettiren markalardan biri Demir inşaat... 1984 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve önemli projelere imza atan şirket izmir'in ardından Anadolu'nun çeşitli şehirlerine de markasını taşımaya hazırlanıyor. Markanın yeni projelerini ve 2018 yılı beklentilerini Demir inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir anlattı...

Hamit Bey, Demir inşaat olarak bugüne kadar kaç proje tamamladınız?
2002 yılına kadar okul inşaatına başlamadan önce Demir 1, Demir 2, Demir 3,4, 5 diye projeler üretirdik. Bu böyle 32'ye kadar devam etti ve burada sonlandırdık. Günışığı, Nar Çiçeği, Ayışığı Halting Palas, Ayışığı Vadi ve Ayışığı Butik projelerimizi Beylikdüzü'ne kazandırdık. Demir 32'de bıraktığımız zaman o dönemde 10 ila 40 daire aralığında yaptığımız bloklar oldu. O dönemde 15 ayda bir blok bitiriyordunuz. Şimdiye kadar konut sektöründe 8 ila 10 bin civarında konut ürettik. Ticari alanlar konut, iş plazaları ürettik 2004'ten sonraki siteleşmeyle beraber çok kapsamlı güzel siteler yapmaya başladık. 2013'te başladığımız Demir Romance 2014'te başladığımız Demir La Vida bunların en güzel örneği oldu.

Şu an devam eden projelerimizden bahseder misiniz? Satışta olan kaç projeniz var? Satışta olan bitmiş Demir Romance, Ayışığı projeleri ve Demir La Vida var. Genelde proje olarak baktığınızda teslim ettiğimiz projelerde çok az bir dilimlik satışa açık dairelerimiz var. En güncel projemiz olan Demir Country hızlı bir şekilde satışı devam ediyor. Projemiz Beylikdüzü'nün Yakuplu bölgesinde yer alıyor. Yakuplu son dönemlerde yıldızı parlayan ve gelecek vadeden bölgeler arasında gösteriliyor. Projemiz Yakuplu Marina'ya 1,5 kilometrelik mesafede yer alıyor. 45 dönüm arazi içerisinde bin 160 konut yaklaşık 113 tane de iş yerinden oluşuyor. Şu an bu arazinin yüzde 48'i Demir Inşaat'ın geri kalan yüzde 52 si ise kat karşılığı aldığımız bir arazi. Burada da çok iddialıyız. Güzel bir proje üretiyoruz. Onun yanı sıra Sefaköy Halkalı'da 120 dairelik bir proje ruhsatımızı aldık. Projemizin altında 5 tane iş yeri var. Halkalı Caddesi'nde nisan Ayı'nda başlayacağız. Öte yandan Avrupa Konutları'yla yine Hadımköy Büyükçekmece bölgesinde 53 dönüm arazi içerisinde ortaklaşa yapacağımız bir projemiz var. Yaklaşık burada da 700'e yakın daire 40'a yakın iş yeri öngörmekteyiz. Onun peşinde Büyükçekmece projemiz var. Arap-Ortadoğu grubu ile yapacağımız projeye 2018 yılında başlamış olacağız. Bir de 2018'de Seyrantepe'de kentsel dönüşüm ve Göktürk'te kentsel dönüşüm projemiz var. Onlarında sonlarına geldik. Kentsel dönüşümtamamen bitirmiş olduk. 2018'de iki projeye de başlamış olacağız. Bununla beraber izmir'de bir projemiz var. Yani baktığınız zaman Demir Country'den sonra istanbul içerisinde 5 proje bir tane de izmir'de olmak kaydıyla 2018'de 6 proje başlamış olacak. Bazen dostlarımız diyor ki ülkede belirli sıkıntılar var. Neden bu kadar proje geliştiriyorsunuz. Önünüzü görüyor musunuz diye soruyorlar. Ben Türkiye'nin 2023 yılını çok iyi görüyorum. Allah nasip ederse 2018, 2019 ve 2020 yıllarında 5-6 proje devam ederken 2019 yılında 3 projeyi daha devreye sokacağız. 2020 yılında 3-4 proje ilave edeceğiz. Türkiye'nin bu 2023 hedefi sayın Cumhurbaşkanı'nın da belirttiği gibi 2023 hedefinde büyüyerek ve artırarak devam edeceğiz.

"2019 YILINDA 3 PROJEYİ DAHA DEVREYE SOKACAĞIZ. 2020 YILINDA İSE 3-4 PROJE DAHA İLAVE EDECEĞİZ."

Anadoluya açılma planlarınız var mı?
Şu an izmir'de projemiz var. Ana Aydında, Konya'da, Eskişehir'de arayışlarımız devam ediyor. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Mutlaka önümüzdeki seneler Aıadolüya gitmek istiyoruz. "Demir" markasını ve ismini Anadolu'da taşımak istiyoruz.

Yurt dışında da gerçekleştirdiğiniz çalışmalarınız var. Bunlar hakkında da bilgi alabilir miyiz?
Ukrayna'da 2007 yılında gittik arazi yatırımı yapmıştık. 2008'de inşaatlara başlayacaktık fakat kriz nedeniyle durmuştuk. 2015 senesinin sonunda çalışmalara başladık. Birinci etabında 168 dairenin teslimlerini yaptık. İkinci ve üçüncü etap devam ediyor, otel inşaatımız da devam ediyor. Ukrayna Kiev'de Nisan 2018'de başlayacağımız Kiev'in ana merkezinde ana garın tam önünde 248 dairelik bir projemiz daha var. Ana Kiev'de ve Ukrayna sınırları içerisinde proje sayımızı arttıracağız çünkü çok güzel bir "Türk City" adını verdiğimiz Demir Grup firmasının imzasını taşıyan projemiz bulunuyor. Almanya'ya gelince de Berlin şehrinde iki tane arazi almıştık. Demir Grup'un arazi mülkü birisi yurt binasıydı birisi de ofis binasıydı. O yurt binası oteldi yurda çevirdik çünkü burada faaliyet gösteren üniversite bizden burayı 10+10 senelik kiraya talep ediyor. Almanya'da bürokrasi sebebiyle biraz işler yavaş gidiyor. Ruhsatın birisi de çıktı şubat nisan gibi büyük ihtimalle kazmayı vuracağız. Hızlı bir şekilde de o iki projemizi bitireceğiz. Bunun yanı sıra Berlin'in arsa arayışlarımız devam ediyor. Berlin'de çok sınırlar içerisinde kenarda nehirleri ırmakları yeşillikleriyle olan bir şehir. Berlin'de eski yapıları yıkıp yeniden arsa üretebiliyorsunuz. Berlin merkezine yakın yerlerde arsa çok yok ama bu arayışlarımız sürüyor. Almanya'da da hedefimiz Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi güzel şeyler yapıp Türkiye'den Demir Grup markasını orda da büyütmek istiyoruz.

Sık sık şantiyelere gider misiniz peki?
Mutlaka 2 gün gidiyorum. Perşembe günü tüm şantiyeleri ekiple beraber A'dan Z'ye kontrol ediyoruz. Cumartesileri ben ferdi gidiyorum, tek geziyorum ne aksaklıklar var ben görüyorum. Cumartesi gitmemin sebebi çalışan işçilerimle beraber çalıştığımız arkadaşlarımız beni görünce çok mutlu oluyorlar. Herkes sıraya giriyor eldivenlerini çıkarıyor benimle tokalaşmak için sohbet etmek için. Onlarla sohbet ediyorum, dertlerini dinliyorum. Bir sıkıntıları var mı şantiye şeflerinin olmadığı anlarda geziyorum nedir diye. Bazen 3-4 gün de oluyor şantiyeye gitmemiz. Ben gittiğimizde çok rahatlıyorum gezerken yaptığımız işin güzelliğini gördüğüm zaman benim için deşarj oluyor.

Son olarak 2018 ve sonrası için ekonomik beklentilerinizi soralım...
Türkiye 15 Temmuz'u yaşamış bir ülke olarak biz bu günleri ayakta geçiriyorsak; bugünlerimiz çok şükür diğer ülkeler tarafında da kıskanılan bir noktaya geldiyse; Türkiye'nin önü çok açık. Bizim en büyük sıkıntımız yıllardır uzun süren bir Suriye savaşıydı sınırımızda. Suriye savaşıyla beraber Türkiye'nin bir terör mücadelesiydi. Çok şükür ki Suriye savaşı şu an sonlanıyor terörün de sonu geliyor. Allah'ın izniyle onunla beraber biz önümüzdeki yıllarda 20182019 ve 2023 hedeflerinde Türkiye'nin gelen günü giden günlerinden çok güzel olacak. Ben Türkiye'nin geleceğinde hep ümitkar çocuklarımıza çok iyi bir Türkiye bırakacağımıza inanıyorum.

Gentleman Dergi ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181