Ege gayrimenkulde önde gidiyor!
Birçok olumsuzluğa rağmen ülke ekonomisinin lokomotiflerinden inşaat sektörü, 'güvenli liman' vurgusuyla yoluna devam ediyor. Çeşitli kampanya ve konut faiz oranlarında yapılan indirimlerin etkisiyle Ege gayrimenkul piyasası, 2016'yı yüzde 7'lik bir büyümeyle kapattı. Ege'nin 7 kentinde 2016'da 201 bin 187 konut el değiştirdi. Sektör temsilcileri artış oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasını bölgedeki talebin canlılığına bağlıyor. İzmir 81 bir 316 konut satışıyla Ege'nin birincisi, Türkiye'nin de üçüncüsü konumunu korudu.

DİKKAT ÇEKEN YENİ PROJELER
Satış sayılarına göre İzmir'i 32 bin 290'la Aydın, 27 bin 666'yla Balıkesir izledi. En az satış yapan kent ise 5 bin 492 ile Uşak oldu. Ege'nin lideri, Türkiye'nin ise üçüncüsü olan İzmir ise son birkaç aydır lansmam yapılar yeni projeleriyle dikkat çekiyor... Emlak Konut GYO'nun Liman Arkası, Yücesoy Mühendislik'in Kuzeyşehir'i, Reliance Red'in Provence'ı, İzka ve Gültekinler imzasını taşıyan Merkez Yaşam Konak, ARYOM A.Ş.'nin Aryom Koru'su, Yunusoğlu İnşaat'ın Aryom'u, Kuzu Holding'in Villagio ve Estilo'nun projesi bunlardan sadece birkaçı.


BEŞ YILDA 2 MİLYAR DOLAR
Rotasını İzmir'e çevirenlerden biri de Kuzu Holding... Eskişehir ve Çanakkalenin ardından İzmir'de ilk yatırımını C35 Gayrimenkul Yatırım olarak Çeşme'de yapacak olan kurum, ilk etapta iki projeyle kente iddialı bir giriş yaptı. Çeşme'de 'Villagio' ve 'Estilo' projeleriyle İzmir'de yatırımın startını veren Kuzu Holding, toplam 89 rezidanstan oluşan iki yapı için 100 milyon liralık yatırım yapmayı hedefleyen şirket, yıl sonunda da Urla'da 25 villalık proje planlıyor. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, "Yurt dışı çalışmalarının dışında önümüzdeki 5-6 yıl içinde sadece İzmir'e odaklanacağız. Bu süreçte de 2 milyar dolarlık bir yatırımı hayata geçirmeyi planlıyoruz" bilgisini verdi.

MERKEZE YATIRIM
Merkez Yaşam Konak... Şu ana kadar lansmanı yapılmasa da kentin birçok yerinde tanıtım broşürleri olan bir proje Merkez Yaşam Konak. İzka İnşaat ve Gültekinler İnşaat imzasını taşıyan proje Konak'ta yer alıyor. 300 milyon lira yatırım değerine sahip projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor.

GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATMAYA GELİYORUZ
İzmir'e son dönemde 1,2 milyar liralık proje kazandıran Emlak Konut GYO, şimdi de 2 milyara yakın gelir beklediği yeni bir projeye başlayacak. Tariş İncir, Pamuk ile Zeytin ve Zeytinyağı birliklerinin Alsancak Liman Arkası olarak bilinen bölgedeki alan için protokol imzalayan Emlak Konut GYO, toplamda 140 bin metrekare büyüklüğe sahip İzmir Liman Arkası'nda bulunan alanda turizm, ticaret ve kültür odaklı bir projeyi hayata geçirecek. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Türkiye'nin en değerli şehirlerinden İzmir'in güzelliğine güzellik katacak bir proje için yola çıktık" diyor.

BİSİKLETE BİNDİYSENİZ PEDAL ÇEVİRECEKSİNİZ
İzmir'de yaklaşık 45 yıldır önemli projelere imza atan Yunusoğlu İnşaat, 2017ye iddialı bir giriş yaptı. Firma, yaklaşık 100 milyon liralık yarım değerine sahip 4 projesinin satışına başladı. Bugüne kadar ağırlıklı İzmir'in aksında konut üreten Yunusoğlu lat, rotasını şimdi de Gaziemir'e çeirdi. Şirket, 148 konutun yer aldığı Arma rojesini hayata geçirdi. 60 milyon liralık atırım değerine sahip olan Arma'yı 018'de teslim etmeyi planlayan Yunuoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu, "Aynı anda farklı lokasyonlarda bulunan 4 projesinin de satışına başladık. Bisiklete bindiyseniz sürekli pedal çevirmeniz gerekiyor. Ekonomik sıkıntının aşılması adına bunun apılması gerektiğini düşünüyorum. Bu ıtıkla yatırım yapıyoruz" diyor.

ARDI ARDINA PROJELER
İzmir Seyrek'te yeni bir kent kuran Yücesoy Mühendislik, yatırımda da gaza bastı. Hedef bölge olarak İzmir'in kuzey aksını seçen Yücesoy Mühendislik, Menemen'de tek kalemde ilk büyük projesi için düğmeye bastı. Yücesoy Mühendislik, 150 milyon TL yatırım değeri olan yeni projesi Kuzeyşehir'i hayata geçirmek için kolları sıvadı. Firma, 29 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde gerçekleştirilecek olan Kuzeyşehir'i 2018'in sonunda tamamlanmayı planlıyor. Kuzeyşehir'de 386 daire ile 10 villa yer alıyor. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkam Cem Yücesoy, "Yakın zamanda Menemen'den Bornova'ya kadar birçok noktada ardı ardına beş projenin satışına çıkacağız" bilgisini paylaştı.

YENİ BİR HİKAYE YAZACAK
Yaklaşık 20 yıllık Avrupa tecrübesinin ardından deneyimlerini Türkiye'ye taşıyan Reliance Red, İstanbul merkezli yapılanmasına rağmen şirket rotasını İzmir'e çevirenlerden. 16,5 milyon liralık yatırımla firma, ilk projesine Güzelbahçe'de başladı. Türkiye'de de yeni projeler üretmeye ve başarı hikayeler yazmaya Güzelbahçe'de Provence Projesiyle başladıklarını söyleyen Reliance Red'in genel müdürü Zafer Topdemir, yatırımların artarak devam edeceğini paylaştı. 12 villalık bir projeyle İzmir'e adım attıklarını aktaran Topdemir, gelecekte karma projelerin olacağını söyledi.

APARTMANCI DEĞİL PROJECİ MÜTEAHHİT
Konut sektörüne iddialı giriş yapan ARYOM A.Ş., İzmir Gaziemir'deki ilk projesi olan Aryom Koru'nun satışına başladı. İki etaptan oluşan ve toplamda 425 dairenin yer aldığı projenin yüzde 20 si satıldı. Yaklaşık 165 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Aryom Koru'nun 2019da teslim edilmesi hedefleniyor. 5 yılda İzmir'e 500 milyon liralık yatırım yapmayı planlayan ARYOM A.Ş.'nin Gaziemir'de bir de otel projesi bulunuyor. ARYOM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Günday, 'Apartmana değil, projeci müteahhit olalım' diyerek faaliyet gösterdiklerini dile getirdi. Günday, "Sanayicilik bir aile mesleği ama benim uzmanlığım inşaat. Onun için bu alanda ses getiren işler imza atmak gibi hedeflerimiz var" diye konuştu.

Hürriyet İzmir Ege Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181