Ege-Koop yeni projelerini Çiğli'de ve Turgutlu'da hayata geçirecek!
Ege-Koop (S.S.Egekent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği), yeni projelerini İzmir'in Çiğli ve Manisa'nın Turgutlu ilçelerinde hayata geçirmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde Çiğli'deki projenin yapımına başlayacaklarını dile getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, 9 bin 810 metrekare alanda 129 daire yapılacağını belirtti. Çiğli ve Turgutlu projelerinin toplam yatırım bedelinin 60 milyon TL olduğunu kaydeden Aslan, konut projeleri ile ilgili olarak, "Çiğli'de, 145 ve 168 metrekare arasındaki 3+1,121 metrekarelik 2+1 daire tiplerinden oluşan konutların maliyetleri 267 bin TL ile 360 bin TL arasında değişiyor. Manisa Turgutlu'da ise 6 bin 582 metrekare parsel alanında 3+1 ve 2+1 toplam 150 daireden oluşan konutların fiyatları 260 bin TL'den başlayıp 420 bin TL'ye kadar çıkıyor" diye konuştu.

"Hedef kitlemizi, orta ve alt gelir grubu oluşturuyor"
Kâr amaçlı bir kurum olmadıkları için sürekli proje geliştirmek zorunda olduklarını kaydeden Hüseyin Aslan, İzmir'in çeşitli bölgelerinde arsa arayışlarının sürdüğünü dile getirdi. İzmir'in nüfusuyla birlikte konut ihtiyacının da arttığına işaret eden Aslan, "Arsa fiyatlarının konut maliyeti içindeki payının yüksek olması nedeniyle yurttaşlarımız konut sahibi olmakta zorlanıyor. Kentsel dönüşümün yeterince uygulanamadığı İzmir'de, kaçak yapılaşma azalmak yerine çoğalıyor. Ege-Koop olarak hedef kitlemizi, orta ve alt gelir gurubu oluşturuyor ve biz de arsa arayışlarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz" dedi. Konut kooperatifleri üst birliği olarak bünyesinde 200 ayrı meslek kurumundan kooperatifle birlikte Karşıyaka, Çiğli, Menemen, Güzelbahçe, Urla ve Torbalı'da çok katlı konutlardan oluşan 12 ayrı projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Aslan, "Ürettiğimiz 30 binin üzerinde konut ile İzmir'de site anlayışını uzun yıllar önce gerçekleştirdik. İzmir'in planlı gelişmesine katkı sunarak Türkiye'de kooperatifçilik modeliyle nelerin yapılabileceğini gösterdik" diye konuştu. 

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu dile getiren Hüseyin Aslan, ekonomideki belirsizlik, siyasetteki dağınıklık, döviz fiyatlarındaki yükseliş ve Avrupa ile olan ilişkiler nedeniyle sektörün belirsizliğe sürüklendiğine işaret etti. Aslan sözlerine şöyle deyam etti: "inşaat demir fiyatlarında son 1 yılda yüzde 100'e yakın artış oldu. Bu göz önüne alındığında vatandaşımızın alım gücünün düşük olduğu, bankaların konut kredi faizlerindeki yüksekliği ve kredi verirken dahi zor kredi kullandırdığı bir dönemde inşaat sektörünün ne durumda olduğu anlaşılabilir. Bu nedenlerle özellikle konut sektörüne, bir takım yeni imkanlar ve muafiyetler sağlanmalı."

Dünya Bölge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181