İşte İzmir'den konut ve villa projeleri!
İzmir ve Balıkesir'de yer alan Famaş İnşaat, Avcı İnşaat, İmarsan İnşaat ve Sado İnşaat'ın konut projeleri ve villa projeleri, İzmir ve Balıkesir'in çeşitli bölgelerinde yükseliyor.

Gümüldür'e lüks yazlık site

Famaş İnşaat, Gümüldür'de denize sıfır konumdaki ikiz villalardan oluşan site projesiyle iddialı. Grup, Torbalı'da bir AVM'yi yaşama geçirmeyi, yatay  projelerle de İzmir'e açılmayı planlıyor.


Makedonya göçmeni olan Dalgıç ailesi, 1964'te İzmir'in Torbalı ilçesinde Dalgıçlar adıyla kum-çakıl üretimi ve hafriyat işine girdi. Çalışmalarını FAMAŞ (dört kardeşin adları: Fikret, Ahmet, Musa, Şükrü) markasıyla sürdüren firma, 2000'lerde inşaat üretimine yoğunlaştı. İnşaat işlerinin sorumluluğunu bugün Fikret Dalgıç'ın, İstanbul Kültür Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan oğlu Halit Dalgıç (29) üstlenmiş durumda.



Konumuyla iddialı 

Torbalı'da ev ve ofis projelerini sürdüren ve yeni arayışlarda olan FAMAŞ İnşaat, Gümüldür'de de 12 adet villadan oluşan, bir yazlık site yapıyor. Kendileri için bir ilk olan bu projeyi çok önemsediklerini belirten Proje Müdürü Dalgıç, "2015 Temmuz'unda inşaatına başladığımız, denize sıfır konumdaki Gümüldür Sahil Evleri'nin kaba inşaatı bitti. Haziran 2017'de teslim etmeyi planladığımız, ikiz villa tarzı projemizde denize bakan villalar 800 bin, arka konumdakiler de 700 bin lira" diye konuştu. 



Denizle aralarında yalnızca bir park olduğunu vurgulayan Halit Dalgıç, "Dubleks üzerine çatı olarak tasarlanan villalar, 76 metrekarelik alana oturuyor. Toplam kullanım alanı 200 metrekare" dedi. 

Torbalı'da 3 proje
Famaş İnşaat, Torbalı'da da 3 projeyi sürdürüyor. Aydın asfaltı üzerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan, tek bloktaki 3+1 ve 2+1'lerden oluşan, 18 dairelik apartman yıl sonunda teslim edilecek. 10 adet 3+1'in (145 metrekare) fiyatı 200 bin, 8 adet 2+1'in (130 metrekare) fiyatı da 170 bin lira Batar katıyla toplam 500 Villalar, Haziran 20,7'de teslim edilecek metrekare dükkân alanı bulunan, yerden ısıtmalı apartmanın alt katı ticari alan olarak planlandı. Burada bir bankanın faaliyet göstermesi olası.

Alışveriş merkezi 
Proje Müdürü Halit Dalgıç, Gümüldür örneğinde olduğu gibi yatay yapılara devam etmek istediklerini, bu çerçevede Güzelbahçe ve Narlıdere'de yer arayışında olduklarını söyledi. Dalgıç, Bayındır, Tire, Ödemiş ve çevrelerindeki potansiyeli dikkate alarak Torbalı'ya bir AVM yapmak istediklerini vurguladı. 

Ofis tamam, yeni blok yapılıyor
Torbalı Mithatpaşa Caddesi'nde, altı dükkân olan ve 150 metrekarelik 5 ofisten oluşan bir projeyi de yine kentsel dönüşüm kapsamında tamamlayan FAMAŞ, 3 bloktan oluşan 72 daireli bir yapının da temelini attı. Evlerin tümünün 3+1 ve 180 metrekare olacağı proje, 18 ayda teslim edilecek. Fiyat, 250 bin lira olarak belirlendi. Dairelerde toplam 22 metrekarelik balkon alanı bulunuyor.

ÖZELLİKLERİ 

-Otopark 

-Yüzme havuzu 

-Çocuk oyun alanı 

-Isı pompasıyla yerden ısıtma

-Multi sistem inverter klima 



30 metrekarelik terasta manzara keyfi

Teknolojinin bütün olanaklarını kullandıkları villalar arasında 15 metre ara olduğunu da belirten Proje Müdürü Dalgıç, "Yüzme havuzumuz, çocuklar için oyun alanımız, Gümüldür'ün en geniş koyunun göründüğü, 30 metrekarelik çatı terasıyla farklı bir proje hazırlıyoruz" diye konuştu. 

Avcı İnşaat New Plus markasıyla birçok noktada konut üretiyor
Çiğli'de yaşama az kaldı, diğerleri sırada
Çiğli'de yaşam Mayıs'ta başlıyor. Bayraklı'da sona gelindi. Bostanlı, İkon ve Vizyon projeleri için de hazırlıklar sürüyor. Firma sahibi Koçali Avcı, 2017'de 320 dairelik New Plus Stüdyo'ya başlayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa'da Unilever'in bölge bayiliğini yaparken 1995'te izmir'e gelip inşaat işine başlamış Hilvanlı Avcı ailesi. Karşıyaka merkezli çalışan Avcı İnşaat'ta, yönetim 7 yıldır Koçali Avcı'nın(34) sorumluluğunda.




Bugüne kadar Bornova, Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli'de farklı yapılar üreten firma, faaliyetlerini 'New Plus' markasıyla sürdürüyor. New Plus Karşıyaka'yı tamamladıklarını belirten, firma sahibi Koçali Avcı, "Çiğli'de hayata geçirdiğimiz 2 blokluk projede çalışmalar sona geldi. Bayraklı'yı Mayıs sonunda teslim ediyoruz. New Plus Bostanlı, New Plus Vizyon ve New Plus Ataşehir projeleriyle de iddialıyız" dedi. 

Fiyatı 450 bin lira 
Çiğli'de, Karşıyaka Spor Kulübü'nün Selçuk Yaşar Tesisleri'nin yakınındaki proje, toplam 42 daireden oluşuyor. Tümü 3+1 ve lüks konut olarak tasarlanan ve yüzde 60 satış oranına 
ulaşılan projede fiyatlar 450 bin lira. Koçali Avcı, Mavişehir Çevreyolu ve Çiğli Metro İstasyonu ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'ne yakın bir konumda olan projenin, butik bir site olarak planlandığını vurguluyor. 

Avcı, 2017'de 320 dairelik 'New Plus Stüdyo'projesine başlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Merkeze asansörlü villa yapacaklar

Üretimlerini Bornova'da sürdüren İmarsan, yıl sonunda Forum Bornova'nın çok yakınında asansörlü ve güneş enerjili 16 villadan oluşan bir projenin inşaatına yıl sonunda başlıyor.

Çorum'dan İzmir'e gelen İsmail Keser'in 1986'da aile şirketi olarak kurduğu İmarsan, bugüne dek farklı konutlar üretti. Bornova ve Bayraklı'da mesken ve apartman yapan firmanın sorumluluğunu babasından devralan Özgür Doğan Keser, özgün projelere yönelme arayışında. Şu anda Bornova merkezde iki projenin inşaatını sürdürdüklerini belirten Keser, kendilerine heyecan veren projenin, Yeni Bornova olarak adlandırılan bölgede yıl sonunda başlamayı planladıkları 16 villa olduğunu belirtti. Firmanın yapımını sürdürdüğü ilk proje, 2 bloktan oluşan, 40 dairelik, merkezi ısıtmalı, bahçeli, güvenlikli bir proje. Tek blokta, altında 2 de dükkânın yer alacağı konutlar 5 kata yayılıyor. Aynı blokta 1+1 (65 metrekare), 2+1 (75-85 metrekare) ve 3+1 (110-140 metrekare) konutlar bir arada. 

Yurt da olabilir 
Kalan 12 daire için fiyatlar, 1+1'lerde 225 bin, 2+1'lerde 275-335 bin, 3+1'lerde de 430490 bin lira aralığında. Her katta 1 adet 1+1, 5 adet 2+1 ve 2 adet de 3+1 daire bulunuyor. Evler, Eylül ayında teslim edilecek. 

Bornova'daki, 18 dairelik 1+1 ve 2+1'lerden oluşan, ikinci projenin ise açık ve kapalı otoparkı var. Her katta 3 dairenin yer aldığı projede 2+1 ve 1+1 daireler bulunuyor. Bir yılda tamamlanması beklenen apartmanda fiyatlar 55 metrekarelik 1+1'ler için 250 bin, 75-85 metrekarelik 2+1'ler için 300-325 bin lira. Firmanın projeyi yurt olarak değerlendirme düşüncesi de var. 

2018 ortasında teslim edilecek 
İmarsan inşaat, bu yılın sonunda Forum Bornova'ya yürüme mesafesinde, lüks bir projeye başlamaya hazırlanıyor. 40 villalık arsada ilk olarak 16 villadan oluşan bir proje yaşama geçirilecek. Müstakil olarak tasarlanan villaların, binanın yükseleceği 100 metrelik alanda 350 metrekare kullanım alanına sahip olacağını belirten Özgür Doğan Keser, "Tripleks villaların tümünün altında otopark bulunacak. Otoparkta, gökyüzünü gören yeraltı bahçesi bulunacak, yerden ısıtmalı projemizde ada mutfak ve kış bahçesi de olacak. Fiyatın 4 milyon lira civarında olacağı projede, her villanın içinde asansör yer alacak" dedi. 

Her detay düşünüldü

Bayraklı Smyrna Meydanı'nda 30 daireden (3+1) oluşan projede daire fiyatları 475 bin lira. Bostanlı'da, Gode Cengiz Parkı'nın yanında da 'New Plus Bostanlı' için hazırlıklar sürdürülüyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin yer alacağı projede 160 metrekarelik 3+1'lerin fiyatı 550 bin lira. 3-4 ay içinde, Ataşehir'de 10 dairelik (4+1) bir blok yapılacak (New Plus Vizyon), fiyat 725 bin lira olacak. 60 daireli, kapalı otoparklı-havuzlu 'New Plus Ataşehir'de de 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alacak. 1+1'ler 275, 2+1'ler 325, 3+1'ler de 475 bin liradan satılacak. Girne Bulvarı Nebil Susup Sokak'ta, fiyatların 500 ile 900 bin lira arasında değişeceği 'New Plus ikon' projesi yakında başlayacak. 65 dairelik 'New Plus Yeni Girne' için de (225 bin liradan başlayacak) yıl sonunda harekete geçilecek. 



Otel yapmak istiyorlar 

Kaliteden ödün vermemek adına yılda 150 daireden fazla üretime sıcak bakmadığını belirten Koçali Avcı, franchising'le izmir'de bir marka otelin inşaatını yapmak istiyor. Görüşmelerinin ve yer arayışlarının sürdüğünü belirten Avcı, "Alaçatı Port civarında da 20-30 odalı, kendi işleteceğimiz bir butik otel yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ayvalık'ta özellikli projeler
Bir İstanbul firması olan Sado İnşaat, 10 müstekil villadan oluşan 'Şirinkent' ve 'Saklıbahçe' konaklarıyla Ayvalık'ta ortanın üzerindeki grup için bir seçenek oluşturdu. Firma sahibi Koray Çelik, Şirinkent'te denize 200 metre uzaklıkta, özel bahçe düzenlemeleri ve farklı mimari çözümler sunduklarını belirtti. Çelik, 7 müstakil projeden kalan 3'ünün fiyatının 700-750 bin lira arasında olduğunu söyledi.

Denize çok yakın
Saklıbahçe Konakları'nın 10 müstakil villadan oluştuğunu ve kalan bir villanın fiyatının 650 bin lira olduğunu vurgulayan Koray Çelik, "Bu projemiz de denize 100 metre. Çevre düzenlemesi, yüzme havuzunun yanı sıra özel çocuk havuzu olan villalarımızın 160 metrekare kullanım alanı var" dedi.

Milliyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181