Konut satışları seçim dinlemedi
Türkiye'de önceki pazar gerçekleşen seçimlerde 4 partili bir parlamento şekillendi. İş dünyası, bunun ‘adalet' açısından bir kazanım olduğu yorumunda birleşirken, sektörün en bilinen markalarından Dumankaya'nın patronu Uğur Dumankaya, “Millet 4 partili bir Meclis oluşturma yönünde irade ortaya koydu. Bu, Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır.” dedi.

İnşaat sektörünün en bilinen markası seçilen Dumankaya İnşaat'ın patronu Uğur Dumankaya, geçtiğimiz pazar gerçekleşen seçimlerden demokrasinin zaferle çıktığını söyledi. Türkiye seçmeninin demokrasi adına önemli bir sınavdan başarıyla geçtiğini kaydeden Dumankaya, “Millet 4 partili bir Meclis oluşturma yönünde irade ortaya koydu. Bu Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır.” dedi. Demokrasinin eksiksiz işlemesi ve toplumun çeşitli kesimlerinin temsili bakımından seçim sürecinin ülkedeki siyasi olgunluğu da gösterdiğini belirten Dumankaya, “Bir azınlık hükümeti veya koalisyon olup olmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Hükümetin bir an önce kurulup, ekonomi özellikli bir modelin belirlenip hareket edilmesi gerekiyor. Hem siyasi hem de ekonomik istikrarın devam etmesini son derece önemsiyoruz.” diye konuştu.

Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da Dumankaya'ya benzer düşüncede. Seçimin hemen ertesi piyasalarda bir dalgalanma olmasını ve belirsizlikten kaynaklanan döviz hareketlerini, çıkan sonuçlar açısından gayet normal değerlendirdiklerini anlatan Ünal, “Bu belirsizlik dağılmaya başladıkça gerek döviz gerekse piyasalar yerine oturacaktır. Satışlarda bir yavaşlama ve piyasalarda bir bekleyiş öngörmek gayet normal.” ifadelerini kullandı. AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, “Dört partili meclisten bir hükümetin çıkması, toplumun genel beklentisi olmakla birlikte olası bir erken seçimin hem ekonomiye hem de toplumsal huzura zarar vereceği aşikârdır.” dedi. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan ise Türkiye gibi demokratik toplumlarda siyasetin kendisini bir şekilde yapılandırdığını hatırlatarak, “Bizim için artık seçim süreci tamamlanmış olup yeni kurulacak hükümetle birlikte piyasalarda ertelenen talepler yerine gelmeye başlayacaktır. Gayrimenkul sektörümüz kendi dinamikleri çerçevesinde seçim öncesinde olmasına rağmen ciddi bir performans göstererek onlarca proje lansmanına imza atmıştır. Bu, bizlerin piyasalara olan güveninin bir yansımasıdır. Önümüzdeki süreç tüm bu çalışmaların meyvesinin toplanma süreci olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye'nin önde gelen emlak danışmanlığı şirketlerinden Era'nın Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan da seçim öncesi sanayi ve ticaret alanında durgunluklar yaşandığını, buna karşın gayrimenkul sektöründe ciddi bir hareket olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “Sektörde her zaman diliminde ve her fiyat aralığında işlem yapılabiliyor. Seçim öncesi hareketlilik şimdi de devam ediyor.” dedi.

YENİ PARLAMENTO, UZLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEMELİ
Akfen, Doğuş, Limak, Makyol, Nuhoğlu, Nurol ve Soyak'ın da üyesi olduğu Türkiye Müteahhitler Birliği'nin başkanı Mithat Yenigün, 25. dönem milletvekili genel seçimi sonuçlarını değerlendirirken uzlaşma çağrısı yaptı. “Yeni parlamentonun, gelişmiş demokrasilerin en önemli bileşeni olan uzlaşma kültürünü benimseyerek, ülkemizin çıkarlarına yönelik adımlar atacağını umuyoruz. Belirsizlik ortamı ekonomik açıdan zorlu bir tablo oluştursa da, beraberlik ve uzlaşma kültürü içinde Türkiye'nin huzuru ve kalkınması için gereken sinerji yaratılmalıdır.” diyen Yenigün, siyaset ve ekonominin iç içe olduğunu hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181