Kristalşehir 2016'da bitecek!
İSTANBUL Esenyurt’ta 2011’de yapılıma başlanan Kristalşehir adlı konut projesinde evlerin teslimleri hâlâ yapılamadı. Projedeki 4 bin 655 evin 2014’ün ilk yarısında teslim edilmesi bekleniyordu. Projede ev sahibi olanların gecikmeden yakınırken, İhlas İnşaat; Kristalşehir’deki ilk 8 blokun bu yılın sonunda, tamamının ise 2016 sonunda teslim edileceğini açıkladı.

1124 GÜN HAKKIMIZ VAR
Gecikmeye neden olan gelişmelerin, bölgede değişen planlar ve yeni altyapı düzenlemeleri olduğunu söyleyen İhlas İnşaat yetkilileri, kamu kurumlarının çalışmaları nedeniyle, projeyi toplamda 1124 gün geç bitime hakları bulunduğunu söylüyor. İhlas İnşaat’tan yapılan açıklama şöyle: “Esenyurt bölgesinde yürütülen projeler için yerel belediye ruhsat vermiş olmasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi yeniden imar çalışması yapmak amacıyla bazı projeleri durdurmuş, hatta yeni imar çalışması yapmıştır. Ancak şirketimiz, mevzuata tam uyduğu için inşaata devam etmiştir. Bu arada, yerel idareler, inşaatın altyapısıyla ilgili bazı işlemleri süresinde tamamlamak konusunda çeşitli problemler yaşamıştır. Esenyurt Belediye Başkanlığı’na ait 10.06.2013 tarihli ve yine 17.06.2014 tarihli yazışmalar, idari makamlardan kaynaklanan bu gerekçeleri net olarak açıklamaktadır. 10.06.2013 tarihli yazışmada; İSKİ’nin isale hatlarının deplase edilmesi ve dıştaki imar yollarına alınması sırasında 372 günlük süre kaybının olduğu, 17.06.2014 tarihli yazışmada; kamu idareleri arasında yaşanan bazı gelişmeler sonucu inşaatın durdurulması ve bazı hizmetlerin verilememesi gerekçesiyle 415 günlük süre kaybının olduğu, 11.08.2015 tarihli yazışmada da; imar planı onay tarihi olan 12.07.2013 tarihinden, yenileme ruhsatlarının onaylanma tarihi olan 16.12.2013 gününe kadar da 157 günlük süre kaybının bulunduğu belirtilmektedir. Bu durumda, İhlas İnşaat Proje Taahhüt Turizm ve Ticaret A.Ş’nin elinde olmadan toplamda 944 günlük bir kayıp söz konusudur. Ayrıca, yapılan sözleşmeler gereği şirketin, 6 aylık bir ilave süre hakkı daha mevcuttur. Bu da hesaba katıldığında, sözleşme süresinin toplamda 1.124 gün daha uzatılabileceği açıktır.”

‘GECİKME HAKKI KULLANILMAYACAK’
Yasal gecikme haklarını tamamını kullanmayarak, projeyi erken teslim etmeye çalışacaklarını belirten yetkililer, ”Bu senenin sonu itibariyle ilk 8 bloğu, kalan bölümünü ise yine sözleşmemizde belirttiğimiz inşaat süremiz içinde, yani vaat edilen tarihten bile daha önce, 2016 yılının sonu itibariyle müşterilerimize ve arsa sahiplerine teslim etmeyi planlamaktayız” dedi. 

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181