Mila’s Daphne Residence Bodrum'da yükseliyor!
Bodrum'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren ve İstanbul Ataşehir'de gerçekleştirdikleri iş merkeziyle konut piyasasında isimlerini pekiştiren MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, lüks projelerinden ve hedeflerinden bahsetti. İşte 650 bin dolara satılacak ve yüksek konfor vaad edecek Mila's Daphne Residence hakkında tüm detaylar ve daha fazlası...

Mila’s Daphne Residence’da kaç daire olacak? Lüks bir proje olacak peki ayrıcalıklar neler?
Öncelikle tabi doğa.. Mükemmel bir doğa var. Bu doğa bize ödül aldıracak bir projeyi yarattı. 81 dönüm, havaalanına 15 km mesafede çok güzel bir eğimi var. Dolayısıyla bu eğim, bütün evlerin tüm odalarını denizi görür hale getirdi. 81 dönümdeki ne kadar bina varsa otel kısmı olsun, konut kısmı olsun, yemekler olsun, spor alanları olsun bunların tümü denizi görmektedir. Denizi görmeden hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bu bizim mimarımızdan çok Allah’ın vergisi diyelim. Dolayısıyla da çok güzel bir proje çıktı. Bu projede bana da ait bir ev var. 72 tane ev bir de bana ait ev 73 tane ev bulunmaktadır. 60 odalı, 120 yataklı da Lux otel var. Konsept olarak insanların çok rahat edeceği, mutlu olacağı, keyifli bir ortam, çok rahat spor yapabilecekleri bir ortam… Çünkü Tenis var, basket sahası var, 1500 metrekare pratik golf sahası var. Bunun dışında fitness merkezi var. Özel yoga, pilates alanı var. Su sporları alanı var. Kapalı açık yüzme havuzları var. Dolayısıyla sağlıklı yaşamın da altyapısı hazır. Tüm bunlardan daha önemlisi mükemmel bir deniz var.

Proje Bodrum’da yapılan diğer projelerden farkı ne olacak?
Bodrum bana göre dünyadaki en güzel yüzülebilir alanlardan birisi… İklimiyle, suyunun ısısıyla ama maalesef gelin görün ki; özellikle Bodrum’un cennet alanlarında ciddi bir yat turizmi kirliliği var. Orada özellikle bir koyda muazzam yatırımlar yapıldı. Çok yüksek fiyatlara da ülkede yerli ve yabancıya satıldı. Başarılı bir proje ancak o koyda özellikle bu projenin ortaya çıkışıyla beraber -ki bende teknemle hep oraya giderdim- artık gidemiyorum. Tekneler yanyana hareket edemeyecek durumdaydı geçen yaz… Ciddi bir şekilde denizi kirlettiler. Bizim bu taraftaki alanda yat turizmi yok. Yakın bölgede yani ona biraz daha yakın 1,5-2 mt mesafede yat limanı var ama yat turizmi alanı olmadığı için deniz kirliliği söz konusu değil. Gerçekten de belki de Bodrum’un en güzel denizlerinden birtanesi bu bölgede… Yani denizden en üst düzeyde yararlanmak ve keyif almak her türlü kara ve deniz sporu yapabilecek bir ortam insanın burada mutlu, huzurlu olacağı çok keyif alacağı evler ve bu keyifi de artıran şey Lux Resort Hotels Grubuyla yaptığımız bir anlaşma oldu.

Lux Resort Hotels’le anlaşma ne şekilde olacak?
Residence ve hotelin tümünü onlar işletecek. Yani aynı zamanda otelde kalır gibi o rahatlık içerisinde olacak. Özellikle bayanlar çok rahat edecekler. Çünkü kadınların en büyük derdi şeydir; “Yazlığa gidiyorum beni çalıştırıyorsunuz’’diyorlar. Bu yüzden de yazlık çok tercih edilmeyebiliyor. Ama burada çok rahat edecekler. Çünkü tüm evler otel hizmetini alabilecek ve orada tabi otelin işletmesi olduğu için güvenliğinden bahçe peyzajına kadar her şey çok iyi ve korunaklı bir şekilde otelin çok profesyonel bir üretimin faydası görülecek.

Dolayısıyla da o 81 dönüm arazinin her yeri mükemmel düzeyde cennete dönüşmüş olacak ve 15 yıl boyunca da bu grup burayı işletecek. Bu grubun özelliklerinin başında çok egzotik yerlerde bulunuyor olması var ve Bodrum onlara o atmosferi verdi. Çin’de bir ada, Vietnam’da bir ada, Maldivler’de, Dubai’de dolayısıyla böyle Bodrumla beraber egzotik bir ortamda çalışıyorlar ve böyle bir şehir otelciliği asla yapmıyorlar. Çok da keyifli bir ortam sürecekler. Onlarla da orada özellikle de tabi spa yapısı var. Egzotik otellerin en büyük özelliklerinden biri spadır. Dolayısıyla oradaki o atmosferi Bodrum’a da taşıyacaklar.

Hem otelin hem de Residence'ların hizmetine sunulacak. Onun dışında da 2 tane restaurant olacak. Lux’da çok keyifli bir ortam söz konusu olacak. Bitki örtüsü mükemmel olacak. Çünkü gerçekten çok sanatçı düzeyde hocalarla peyzaj projeleri yaptık. Onların uygulamalarını yapıyoruz. 185 eşit ağaç girecek. Bu ağaçların toplam adedine bakarsanız 50.000’den fazla ağaç dikilecek. Bunların %30’u da Sicilya’dan gelecek. Çok güzel bitkiler getiriyoruz. Türkiye’de yetişmeyen ne kadar bitki varsa onların hepsi gelecek. Aynı iklim kuşağına sahip olduğu için onların yaşamaması söz konusu değil. Direkt üreticilerden birinci elden çok özel ağaçlar satın aldık. Onların da ekimi nisan ayının sonunda başlayacak. Bunların hepsi küçük fidan şeklinde değil, bunların içerisinde 5-6 metrelik ağaçlar da var. Ama bütün ağaçlar dikildikten sonra özellikle biliyorsunuz Türkiye’ye zeytin ağacı ve palmiyelerin girmesi yasak ama Türkiye’nin en büyük palmiye çiftliği aslında aynı zamanda Avrupa’nın da palmiye çiftliği Urla’da Uzbaş Çiftliğinde. O Uzbaş Çiftliği’nden biz bu hizmetleri alacağız. Dolayısıyla palmiye ve zeytin ağaçları oradan gelecek. Bitki yapısı bence Bodrum’un en güzel yapısı olacak. Sadece evler değil.

Vitality Luxury Hotel Bodrum işletmesini Lux Resort Hotels üstlendi. Nasıl bir ortaklık yapılacak?
Bizim Lux ile ortaklığımız söz konusu değil. Bir işletmeci olarak satmak istemedik. Sadece işletmesini vermek istedik. Gerçekten inanılmaz bir yer. En azından otel bizde kalsın istiyoruz. Ama işletmeyi en profesyonel şekilde, dünyanın en üst grup otellerinden bir tanesi ulaşılabilir fiyat seviyesi ne var? En üst kalitenin, hizmetin verilmesini istiyoruz.O yüzden Lux ile anlaştık. 15 sene boyunca çalışacağız.

Tahmini olarak otelin yüzde kaçı yeşil alan olacak?
 %80’den fazlası yeşil alan olacak. Çok yukarıda özellikle kat bahçelerine bakarsak 250-550 metrekare bahçeler var.

Arazi size mi ait?
Evet bize ait. Kredi kullanmadan yapılıyor. Kabalar bitmiş durumda… 2017 Mayıs ayında evleri teslim edeceğiz. Sezonda mutlaka kullanabilecekler burayı… Proje de inşaatta planlanandan önde gidiyoruz. Bütün ekipleri İstanbul’dan götürdük. O yüzden inşaat kalitesi birinci sınıf kalitedir. Sürat de o yüzden çok yüksek…

Projenin yatırım değeri nedir?
60.000.000’u biraz geçiyor. Daha önce planlanan 60.000.000 civarındaydı ama geçiyor. Çünkü Lux’la da beraber iyice abarttık. Bunun üzerine 65.000.000-70.000.000’a doğru gidiyor.

O farkı nasıl tolere edeceksiniz?
Talep yüksek. Biz de açığı her sene en fazla 8 tane satarak gideceğiz. Şu ana kadar 13 tanesini verdik. Mayıs’tan itibaren satışa çıkartıyoruz.

Daire fiyatları ne kadar?
KDV dahil söylüyorum. 3+1 olanlar 650.000 dolardan başlıyor. 5+1 olanlar da 850.000-880.000 dolar arasında olacak. Fiyatlar daha da artacak. Yapılan araştırmalara göre 1 yıl içerisinde dolar bazında minimum %38 artış… Değerleme yaptığımızda bu rakamın Lux’dan önce yaptığımız bir değerleme, Lux’dan sonra yapılan değerleme farklardan dolayı biz bunun %100’e yaklaşacağını düşünüyoruz. Lux gibi bir otel olacak. 60 oda, suitleri olan, kral dairesi olan ve daha çok pazarlaması da Avrupa ve Amerika müşterilere yönelik olacak. İşletmesini Lux Grup yapacak.

Mila ve Defne torunlarınızın ismi mi?
Evet. 4 yaşındaki Defne ve 2 yaşındaki Mila’ya ait isimler… Mila’s Daphne de oradan geliyor. Biliyorsunuz otelin adı Vitality Luxury Hotel. Bir de orada isimden de anlayacağınız üzere sağlıklı yaşam oteli olacak. 10 ay açık olacak. Dolayısıyla özellikle zayıflamak, detoks merkezi açılacak tabi spa merkezi var. 10 ay açık olacağı için konut alanlar aynı zamanda 10 ay da evleri kullanma şansı olacak. Ama bir fırsat olacak konut satın alanlar isterlerse evlerini otel olarak da kiraya verme şansı olup ekstra bir gelir elde edebilecekler. Ve evlerini 7-8 yıl da amorte edebilme imkanları bile var ki biliyorsunuz şu an İstanbul’da kiraya vermek için yatırım yapanlar 25-30 yılda ödediklerini geri alır duruma geldi. Burada tam tersi durum hem keyfini çıkartıyorlar hem de ödediklerini geri elde etme imkanı sağlıyorlar.



MYC olarak genel olarak ne hedefliyorsunuz? Gelecek dönemde neler yapacaksınız?
Biz şunu yapmayacağız. Kentsel dönüşüm vs. gibi… Biz yaptığımız işlerde ödül alabilecek özelliklerde binalar yapacağız. Çok büyük olmayabilir ama yaptığımız şey özel olacak. Bu iş merkezi mesela 28.000 metrekare büyük bir iş merkezi. Gerçekten ödüle layık bir iş merkezi.

Bodrum’da Kıyıkışlacık’ta bir turizm alanımız var. 65 dönümlük bir yer. 500 odalı, 1000 yataklı bir otel yapılabiliyor. Orada da bir karma proje turizm ve konut yapılabilir. Mükemmel bir doğadan bahsediyoruz. Bodrum’a uçakla gelirken orada onun üzerinden geçerek piste iner ve havaalanına yakın. Muazzam, pırıl pırıl olan bir denizi var ve tarihi bir yerdir. Bu da tükeniyor artık son yerler… Havaalanı ve civarı artık bir çekim merkezi. Havaalanına yakınlık artık çok çok önemli ve genişlettiği için direkt uçuş söz konusu olacak. Herkeste en kısa zamanda trafikle uğraşmadan oteline, evlerine ulaşmaya çalışacak. O bölgeye ciddi miktarda yatırım yapılıyor. Özellikle golf turizmi gibi zengin turizmi yapılıyor. Biliyorsunuz Bodrum ucuzcu bir yer değil, her şey dahil bir bölge değil. Şu anda oraya layık projeler yapılıyor.

Ataşehir’de bulunan iş merkezinizden bahseder misiniz?
Ataşehir Finans Merkezi’ne komşu 400 metre mesafede. Şu anda en çok projenin yapıldığı merkez durumunda… Tam arkamızda dünyadaki en büyük su parkı yapılıyor. Alışveriş merkezleri var. Etrafımız eğlence ve alışveriş merkezleriyle çevrilmiş. Tam ortasında çok güzel yeşil bir iş merkezi, her katında ağaç ve çiçekler olan bir iş merkezi… Bize bu imkanları veren doğaya da saygı göstermek lazım. Doğaya uyumlu ve altyapısı çok gelişmiş finançıların çok rahat kullanabileceği donanımlara sahip özel bir iş merkezi. Bize göre İstanbul’un en güzel birkaç iş merkezinden biri olacak.

Kiraya mı vereceksiniz?
Satmayı düşünmüyoruz. Gerçekten proje tek taş yüzük bize göre. O yüzden de ancak kiraya verebiliriz.

Kime kiraya vereceğiniz belli mi?
Değil. En küçük katlar 950-1000 metrekare dolayısıyla bir katı en fazla ikiye bölebiliriz. 350-600 metre gibi… Kiracıdan çok, daha çok büyük firmalara olsun istiyoruz ama sigorta şirketi, finans şirketleri gibi ki şu an zaten bir kat sigorta şirketine ayrıldı. Bizim de grubumuzun yönetim merkezi burada olacak.

İş merkezinde kiralama fiyatlarını belirlediniz mi?
Metrekare fiyatları 25 dolar ve üzerinde olacak ama şu ilk çıkıştaki fiyatlar, finans merkezinin tamamlanmasından sonra bölgede kiraların 40 dolarlara ulaşacağını öngörüyoruz. Minimum fiyatlar 25 dolar civarında olacak. Gelecek dönemde biz bu tarz işler yaptığımız için bundan sonra da yapacağımız işler bu tarz olacak.

Konut işini sevdiniz mi? Devam edecek misiniz?
Biz zamanında kendi evimizi yapmak zorunda kalan kişiyiz. Yani babam ilkokul öğretmeniydi. Hiçbir şekilde bir eve sahip olma şansınız yok. Biz kendi evimizi yapmak zorunda kaldık. Zar zor bir arsa alıp o arsaya babam usta, annem kalfa, 5 çocuk biz çırak… İnşaatı öyle yaptık gerçekten bizim çocukluğumuz inşaatta geçti. Babamla beraber iş yapmaya gittik sonra geldik ve kendi inşaatımızı yaptık. Bir tane sattık 2 tane yaptık ve hepimize bir ev yapabildik. Tabi 20-25 seneye yakın sürdü para olmayınca… Orada kendi evimizi yaparak inşaatı sevdik. Her Türk biraz müteahhit doğar.

Bengü ÖNER/Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181