Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!
Pal City Yapı Kooperatifi tarafından 402 konuttan oluşacak olan Pal City 2 Vali Konakları projesinin temeli geniş katılımlı bir törenle atıldı. Antalya'nın parlayan yıldızı Döşemaltı'nda Antalya eski Vali Yardımcısı Turan Eren'in kurduğu, Pal City Yapı Kooperatifi tarafından 125 bin metrekareye inşa edilecek olan 402 konutlu Pal City 2 Vali Konakları'nın temel atma töreni Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, üyelerin ve bölge halkının katılımı ile gerçekleşti.

Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren, Pal City Vali Konaklan projesinin 200 konutluk ilk etabının yılsonunda teslim edileceğini duyurarak, "2. etap için 7 farklı konut tipinde 402 konut yapıyoruz" dedi. 7 farklı konut tipi Projenin detaylarını aktaran Eren sözlerini şöyle sürdürdü; "Antalya merkeze 15 dakika uzaklıkta yer alan Pal City Vali Konakları 2,125 bin metrekare üzerine kurulu 402 adet konuttan oluşuyor. Döşemealtı'nın ve Antalya'nın tarihine, mimarisine saygı duyarak tasarladık. Pal City 2 Vali Konaklarında oturanlar artık evlerine tarihi Hadrian (üç kapılar) kapısından girecek. Projenin etrafını çevreleyen bisiklet ve koşu yolu ile 12 ay doğal ortamda spor yapabilme imkanınız olacak. 2+1,3+1, tek katlı müstakil villa, müstakil dubleks villa, havuzlu tek katlı müstakil villa, havuzlu dubleks müstakil villa, ikiz villa gibi 7 farklı konut tipinin yer aldığı projede her türlü yaşam standardına uygun daireler yer alıyor. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilecek olan projemizde 150 metrekare 2+1 daireleri 270 bin TL'den satışa sunduk" dedi.

Sektörde güven önemli inşaat sektöründe güven olgusunun önemine değinen Eren, "Kamuya hizmet etmenin verdiği sorumluluk bilinci ile özel sektörün avantajlarını kullanarak kooperatifçilik yapıyoruz.Yaptığınız işe önce siz güveneceksiniz ki birilerini ikna edebilesiniz. Projemize güvenip bizlerle yatırım ortaklığı yapan emekli bakanlarımız, müsteşarlarımız, milletvekillerimiz ve valilerimiz var. Geçmiş dönemlerde yaşanan olumsuz koo peratif örnekleri insanlarımızın zihninde hala yer edinmiş durumdadır. Bu olumsuz önyargıları ortadan kaldırabilmek için 'Garantili Kooperatifçilik' modelini geliştirdik. Eskiden babadan oğula geçen kooperatifçiliği mezara gömecek bir sistem yarattık. Üyelerimize arsa üze rinden anlaşma yaptığımız banka ile ilişki kurduruyoruz. Üyelerimiz her ay aidatlarını bankaya ödüyor. Banka inşaatın ilerleme hızına göre parayı inşaata aktarıyor. Bankayı bir garantör gibi kullanıyoruz. Banka ile yapmış olduğumuz bu iş birliği aynı zamanda çok çok ucuza kredi almamıza vesile oluyor" diye konuştu.

Törene yoğun katılım Yoğun bir katılımın olduğu törende, projenin detaylarını ve her geçen gün artan bölgenin önemine vurgu yapan Eren, "Döşemealtı'nın önümüzdeki 5 yıl içerisinde Antalya'nın en değerli bölgesi olacağını tecrübelerime dayanarak gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Döşemealltı, Antalya Kuzey Çevre Yolu, Batı Bağlantı Yolu, hızlı tren gibi birçok önemli projenin kesişim noktasında yer alması sebebi ile değerini daha da artacaktır. Antalyalılar ve tatilcilerin çok iyi ' bildiği nem ve sıcaklık sorununu burada neredeyse hiç yaşamıyoruz. Rakım farkımızdan dolayı merkeze göre yüzde 30 daha az nem, merkeze göre 6 derece daha serin bir hayat yaşıyoruz" dedi. 

Esra Altunkesen / Antalya Manşet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181