Başkan Toru, Meram'ın devam eden ve biten vizyon projelerini anlattı!
Meram Belediyesi, ilçede yaşam standartlarını yükseltmek ve Meram’ı tek bir merkezden çıkarıp birçok yerde merkezler oluşturmaya yönelik yatırım hamlesini sürdürüyor. 2017 yılının Meram için yatırım yılı olarak tarihe geçeceğini kaydeden Başkan Toru, “Bu yıl içerisinde 5 tesisin açılışını yaparken 4 ayrı tesisin de temel atma programını gerçekleştirdik. Ramazan ayından sonra da açılış ve temel atma programlarımız büyük bir hızla devam edecek” dedi.
 
6360 sayılı yasa ile belediyeye bağlanan 22 köy ve 6 belde ile hizmet ve sorumluluk sahası 3 kat büyüyen Meram’da yatırımların hız kesmediğini aksine artarak devam ettiğini kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “2017 yılında ilk açılışımızı Alavardı Mahallesi Fatih Caddesi üzerindeki Altuncan Hatun Aile ve Yaşam Merkezini hizmete açarak gerçekleştirdik. Kadınlarımızın yararlanacağı spor salonu, kabul salonu, kafeterya ve çocuklara yönelik oyun salonu yer aldığı merkezimizde Meram Nüfus Müdürlüğümüz de hizmet vermeye başladı. Kadın ve Aile Müdürlüğümüz, Meram Nüfus Müdürlüğümüz, hemen yan tarafta Uluslararası Gençlik Akademisi ve Akademi içerisinde geçici olarak hizmet veren Meram Evlendirme Memurluğumuz ile birlikte entegre olarak hizmet vermek üzere burada yapılanmış oldu” dedi.

ÇOMAKLI VE LORAS’A SOSYAL TESİS
Yine bu yıl içerisinde Çomaklı ve Loras sosyal tesislerini hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Toru, “Nişan, düğün vb. çok amaçlı toplantılar bu tesislerimizde yapılabiliyor. Ayrıca kadınlarımızın birlikte oturabilecekleri, eğitim alabilecekleri salonları; yine emeklilerimiz ve beylerimiz için ayrı birer salonu ve muhtar ofislerimizle birlikte bu tesislerimiz inşallah bu mahallelerimize uzunca yıllar hizmet edecek” ifadelerini kullandı.

RABİA SPOR MERKEZİ
Nisan ayı içerisinde hizmete açtıkları Rabia Spor Merkezi’nin bölgede önemli bir eksikliği giderdiğini belirten Başkan Toru, “Bodrum, zemin + 3 kattan oluşan spor merkezinde 6 adet bağımsız bölüm bulunuyor. 2 adet dükkan, 1 adet yüzme havuzu, saunası, buhar odası, bay - bayan fitness alanları ve kafeteryasıyla birlikte merkezimiz yoğun ilgi görmektedir” dedi.

VİZYON PROJE
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, mayıs ayı içerisinde hizmete açtıkları Şehrin Tasarım Atölyesi hakkında da şunları kaydetti: “Şehrin geleceğine dair pek çok fikir ve projenin üretileceği Şehrin Tasarım Atölyesi’ni eski Augustus Otel’de hizmete açtık. Gayenin gelecek tasavvuru, sanatın estetiği ve  bilimin disiplini ile geleceğin tasarlanacağı  atölyede zıtlığın ve iki uç olarak tanımlanan renklerin birlikteliğiyle başlayan çalışmalarımızda renk kartelasını halkımızla oluşturacağız. Çeşitliliğimiz ve farklılıklarımız zenginliğimizdir, bu düsturla şehre ve insana dair fikri, düşüncesi, projesi olan tüm hemşerilerimizi burada çalışmaya ve üretmeye, şehrin geleneğinden aldığımız miras ile geleceği tasarlamaya davet ediyoruz”

4 AYRI TEMEL ATMA PROGRAMI
Meram’a değer katan yatırımları hizmete açarken bir yandan da yeni yatırımların temelini attıklarını kaydeden Başkan Toru, “2017 yılı içerisinde Dutlu Koruluğu, gölet ve Osmanlı Kahvesi, Fahrunnisa Aile Yaşam Merkezi, Yenice Gençlik Merkezi ve Havzan Sosyal Tesisimizin temelini attık. Projelerini hazırladığımız ve ihale süreçleri devam eden farklı mahallelerimizde tesislerin temel atma programlarını ise ramazan ayından sonra gerçekleştireceğiz. Yine yapımı tamamlanan tesislerimizin açılışını da yine bu yıl içinde yapacağız. Tüm bu yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181