Karatay'da 2.Etap Revizyon İmar Planı uygulaması başlatıldı!
Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Belediyemiz 5.000.000 metrekarelik alanda ortak kamu alanı olan yeşil alan, dini tesis, sosyal tesis, eğitim tesisi, resmi kurum alanı, yol ve otopark gibi teknik alt yapı alanları ile uygulanabilir. 1. Etap Revizyon imar planı çalışmalarını tamamlamıştır, İmar Planı kapsamında tapuları verilmeyen mülk sahibi kalmamıştır. Yapılan çalışmalar kapsamında Ulubatlı Hasan, Akabe, Hamzaoğlu, Küçükkumköprü, Çimenlik, Doğuş, Ortamescit, Yediler, Keçeciler, Hacı Hasan, Sarnıç, Emirgazi, Hacıyusuf Mescit, Hasandede Mescit, Kayacı karaplar, Keykubat, Köprübaşı, Çelebi, Yeni Mahalle, Hacıveyiszade ve Mengene Mahallelerindeki (4.674.913 metrekarelik alanda) 18. madde imar uygulama çalışmaları tamamlanarak Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiştir. Son olarak Sedirler Caddesi, Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Keçeciler Caddesi, Aşık Mehmet Yakıcı Caddesi, Hacıhasanbaşı Caddesi ve Seyit Vehbi Sokak arasındaki Hacıhasan ve Hacısadık Mahalle sınırları içerisine isabet eden K616 nolu Düzenleme Sahasında (404.927 metrekarelik alanda) Belediyemiz tarafından 18. madde imar uygulama çalışmaları tamamlanarak Karatay Tapu Müdürlüğünde tescil edilmiş olup, 1 .Etapta yapılan Revizyon İmar Planlarında toplam 5.079.840 m2 lik alanda tescil işlemleri tamamlanmıştır. " dedi. Ayrıca Başkan Hançerli 2.Etap Revizyon İmar Planı kapsamında bulunan yaklaşık 5.300.000 metrekarelik alanda imar planı çalışmalarının tamamlanarak Belediye tarafından 3194 sayılı İmar Kanunun 18.maddesi gereğince imar uygulamalarına başlanıldığını kaydetti. 

Ufuk Güçlü / Anadolu Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181