Konya Beyşehir'e hasta konukevi yapılıyor!
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak hasta konukevinin ihalesinin gerçekleştirilerek ilgili firmayla sözleşmenin imzalandığını söyledi.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hasta konuk evi inşa edilecek alanda zemin hazırlığı çalışmalarına başladığını belirten Özaltun, işi üstlenen firmanın ise kurban bayramından sonra yapım faaliyetlerine başlayacağını müjdeledi.

BEYŞEHİR’DE İYİ ŞEYLER OLUYOR…
Yapımı tamamlandıktan sonra hasta yakınlarına otel konforunda hizmet verecek, terası Beyşehir Gölü manzarasına sahip olacak hasta konukevinin kapasitesinin 12 odaya çıkarıldığını da vurgulayan Özaltun, şu bilgileri verdi: “Dönemimizde hep ‘Beyşehir’de iyi şeyler oluyor’ diyoruz.Bu sloganın lafta kalmadığını, icraatının da olduğunu hayata geçirdiğimiz projelerle bir bir ortaya koyuyor, gözler önüne seriyoruz. Beyşehir Hasta Konukevi Projesi de çok önemsediğimiz ve göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz projelerden birisi idi. Beyşehir, bu anlamda yine’ ilk’ dediğimiz, her zaman olduğu gibi farklı bir projenin uygulandığı ilçe olmanın ayrıcalığını yaşıyor. Konya merkez dışındaki ilçelerde olmayan bir hasta konukevinin Beyşehir’imizde yapımına başlıyoruz. Bu mekan, merkez dışından gelecek hasta yakınlarının para ödemeden konaklayabilecekleri bir tesis olacak.

Yapımı tamamlanarak bölgemize hizmet vermeye başlayacak olan Türkiye’nin tek hilal mimarili hastanesi olacak Yeni Devlet Hastanemizin hemen karşısındaki bin 680 metrekarelik alanda 3 katlı olarak inşa edilmeye başlayacak olan hasta konukevimizin oda kapasitesini 11’den 12’ye çıkarıyoruz. Teras katına sahip konukevinin zemin katında 8 dükkan olacak, üst katında birisi restoran ya da lokanta olarak da kullanılabilecek iki farklı kafeteryası bulunacak.

BÖLGEDEKİ İŞYERİ İHTİYACINA DA KATKI SUNACAK…
 Beyşehir Belediyesi’nin proje ve arsa temini ile katkı sunduğu hasta konukevinde, işi üstlenen müteahhit firmanın çalışmaları tamamlanmasının ardından kurumumuz zemindeki 6 dükkan ile teras katındaki kafeteryaların da sahibi olarak buradan kira geliri elde etme imkanı bulacak.  Hasta konukevinde, kullanıcılarına bu odalarda barınma imkanının yanısıra, kişisel ihtiyaçları için tuvalet ve banyo donatıları da yer alacak. 150 takvim günü içerisinde tamamlanarak bitirilmesi hedeflenen hasta konuk evinin  Yeni Devlet Hastanemizin hizmete girmesinden çok kısa bir süre sonra bölgemiz halkına hizmet verecek olması da ayrıca mutluluk kaynağımız  ve çifte sevinç yaşayacağımız bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Beyşehir, Konya ilçeleri içerisinde hasta konuk evi yapımı ile birlikte yine bir ilke kavuşmuş olacak. Hasta konukevimizden, yeni hastanede yatarak tedavi gören hastalarımızın yakınları veya refakatçileri ücretsiz olarak istifade edebilecek. Hasta konukevi binası ayrıca, Yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgede özellikle eczane vb. ihtiyaç duyulan alanlarda esnafımızın dükkan ihtiyacının karşılanması yönüyle de ilçemize önemli bir kazanım sunmuş olacak.  Hasta konukevinin arsamıza inşa edilmesiyle yapımı üstlenen müteahhit firmamıza zemin katındaki 2 dükkan ile konukevinin isim hakkını da veriyoruz.

VAADLER BİR BİR YERİNE GETİRİLİYOR
Beyşehir’de, dönemimizde yine bir ilke ve önemli bir projeye imza atıyoruz. Halkımıza yapımını vaad ettiğimiz hasta konukevi, ilçemize dışarıdan ya da taşra yerleşim yerlerinden hastaneye gelen hasta yakını ve refakatçilerine hizmet verecek. Yeni Türkiye’de artık insanlar için otel konforunda hasta konuk evleri inşa ediliyor. Beyşehir’de de hasta yakınlarımızı ya da refakatçilerimizi böyle bir imkandan yoksun bırakmama adına başlattığımız projeyi devreye koymanın kıvancını yaşıyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan, ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının konaklaması ve ihtiyaçlarını gidermesi için kullanılacak konukevinin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyoruz.Beş ay gibi kısa bir süre içerisinde hizmete girmesini bekliyoruz.”

Beyşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181