Konya Karatay'da imar revizyon çalışmaları hızla devam ediyor!
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli İmar Revizyon Planları dâhilinde kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan ve daha modern yapılaşma koşulları sağlanan alanlarda, hemşerilerimizin yaşam kalitelerini yükseltecek, kapalı otoparkları olan yeşil alanlar ile donatılmış bir ilçede yaşam sürmeleri için çalıştıklarını belirtti. Başkan Hançeri 2016 yılında Karatay sınırları içerisinde 6 bin 348 konut, 956 ticari ünite, 672 adet sanayi, 136 besihane. 37 resmi kurum yapısı olmak üzere 2 milyon 309 bin 97 metrekare inşaat alanına sahip yapı ruhsatı verildiğini; 2017 yılının ilk 6 ayında ise 4949 adet konut, 455 ticari ünite, 144 sanayi, 93 besihane, 24 resmi kurum yapısı olmak üzere 1 milyon 818 bin 277 metrekare inşaat alanına sahip yapı ruhsatı düzenlendiğini söyledi.

Başkan Hançerli gerçekleştirilen yapı kooperatiflerin de Karatay'ın çehresini değiştirdiğini söyleyerek, "Bir bölgede başlattığımız yapı kooperatifi çalışmaları, bölgede özel sektörü de harekece geçirerek bir kentsel dönüşüm hareketi başlatılıyor. Yeni konutlar beraberinde modern sosyal donatı alanları, yeni yollar, yeni okullar ve yeni camiler getiriyor. Karatay'a 150 bin ilave nüfus geleceğini göz önünde bulundurduğumuzda yaptığımız bütün çalışmaların sadece Karatay'ın bugünü için değil; yarın içinde hazırlık niteliğinde olduğu ortaya çıkıyor. Modern şehircilik anlayışına bağlı kalarak 2004-2016 yılları arasında 13 bin 644 konut ürettik. Son olarak Karatay'ın merkezinde yer alan Kerimdede Mahallesi'nin çöküntü alanı görüntüsünden kurtarılması, eski yapıların yerine modern ve daha yaşanabilir evler yapılması için çalışmaları başlattık. Kerimler, Küçükkumköprü, Mengene, Sanyakup Caddesi ile Hacı Ömerler ve Topraklık Cami Sokaklar arasında kalan 158 bin 240 metrekare alanda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışması ile Konya'nın merkezinde yer almasına rağmen, hemşerilerimizin bir çöküntü alanı görünümünde olan evlerden kurtulup; modem mimari ile inşa edilmiş evlerde ikamet etmeleri en büyük hedefimizdir. Kerimdede Mahallesi Toplu Konut Projemiz ile üretilecek 1200 konut Konya'nın vitrini olan Karatayımıza daha büyük güzellik katacak" dedi. 

Konya Pusula Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181