Konya'ya 7. AVM geliyor!
Konya'da alışveriş merkezi (AVM) yatırmaları arttı. Konya'ya bir alışveriş merkezi daha kazandırılıyor. Şehrin en büyük alışveriş merkezi Sancak Mahallesi'nde inşa edilecek. Dev AVM yatırımında sondaj çalışmaları başladı. Kazı çalışmalarının ise 10 içerisinde başlaması bekleniyor. Şehrin farklı noktalarında bulunan 6 AVM'ye bir yenisi daha ekleniyor. En büyük AVM, Sancak Parkı, Yeni İstanbul Caddesi, Şeyh Mehmet Remzi Yersel Caddesi ve Veysel Karani Caddesi'nin kesiştiği noktada yapılıyor. AVM, eski ismiyle Türmak Lisesi, yeni ismiyle Elmalı Hamdi tramvay durağına da yakın bir noktada bulunuyor. En büyük AVM'nin arazisi geçen yıl hizmete açılan ve ziyaretçi rekoru kıran Novada Alışveriş Merkezi'ne de yakın bir mesafede yer alıyor. İnşaat, plastik ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren Mustafa Durna (MD) Grup, ortaklarıyla birlikte şehrin en büyük alışveriş merkezini yapmak için harekete geçti. AVM'nin harfıyat işini ise 3 firma üstlendi.

ŞEHİRDE AVM SAYISI HIZLA ARTIYOR
Ülke genelinde AVM sayısı 360'ı geçerken, Konya'da Kule Site, Eski Kipa, Mİ Tepe-Real, Novada, Makro ve Kentplaza olmak üzere 6 büyük ölçekli alışveriş merkezi hizmet veriyor. İçerisinde birbirinden farklı yüzlerce markayı barındıran 6 AVM'yi her gün binlerce kişi ziyaret ediyor. Mağazalar, restouranlar ve marketler, özellikle hafta sonu satış rekoru kırıyor. Büyük ciro yakalayan AVM'ler, yatırımcıların da iştahını kabartıyor. Yapılacak yatırımla şehirdeki büyük ölçekli AVM sayısı ise 7'ye çıkacak.

İNŞAAT FİRMALARI AVM'YE YATIRIM YAPIYOR
Özellikle inşaat ve diğer alanlarda faaliyet gösteren firmalar son yıllarda AVM yatırımlarına yöneldi. Bunun son örneği ise MD Grup ve Dağ Mühendislik oldu. Dağ Mühendislik geçen yıl Novada projesini hayata geçirdi. Bu yıl da MD Grup, farklı sektörlerde faaliyet gösteren ortaklarıyla birlikte yeni bir alışveriş merkezi yapacak. MD Grup Yönev, tim Kurulu Başkanı Mustafa Duma, geçen yıl Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan yeni çalışma ofisinin açılış töreninde, Konya'nın en büyük AVM'sini inşa edeceklerini duyurmuştu.

BÖLGEDE GAYRİMENKUL FİYATLARI ARTTI
"Sancak'taki boş arsaya alışveriş merkezi yapılacak" haberini duyan bazı orta ölçekli yatırımcılar da AVM'den dükkan satın almak, mağaza kiralamak için hazırlık yapıyor. AVM etrafından gayrimenkul satın alanlar da var. Bölgede oturan vatandaş da, "Yatırım sayesinde bölgemizin değeri artacak. Kısa süre içerisinde buradaki arsa ve evlerin fiyatı 2-3 katma çıkar. Yeni yatırım bizleri sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Kerim ATICI/Merhaba Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181