Meram'da Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’nin temeli yarın atılıyor!
Meram Belediyesi tarafından Uluırmak Ali Hoca Mahallesi Çaybaşı Caddesi üzerinde yaptırılacak olan Fahrünnisa Hatun Sosyal Tesisi’nin temeli 10 Mayıs Çarşamba günü Saat:11.00’de düzenlenecek törenle atılıyor. Temel atma törenine tüm vatandaşları davet eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Kadim medeniyetimizin ihya edilmesi noktasında geleneksel mimarimizi gün yüzüne çıkarmak için örnek bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Mevlana Hazretleri’nin kadın müritlerinden Fahrünnisa Hatun Zaviyesi’nin yanında yapacağımız sosyal tesis toplamda bin 326 metrekareden oluşan bir arsa üzerine oturuyor. Bin 958 metrekare kapalı alana sahip olacak tesisimizin bodrum katında fitness salonu ve teknik alanlar, zemin katında derslikler ve kütüphane, birinci katında okuma salonları, derslikler, bayan mescidi, sedirli salonlar ve ikinci katında ise çok amaçlı bir salon var. Mimarisi ve görselliğiyle örnek bir tesis olacak” dedi.

Kentsel dönüşüm sahasında kalan Uluırmak Ali Hoca Mahallesi’nde temelini atacakları sosyal tesisin hem mimarisiyle şehrimizde kalıcı bir eser olacağını hem de Fahrünnisa Hatun ismiyle yaşayacağını kaydeden Toru, “Hz. Mevlâna’nın kadın müritlerinden biri olan Fahrünnisa Hatun’un ismini tesisimize koymayı arzu ettik. Bizim tarihimizde ve kültürümüzde yer alan isimleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarmak üzere pek çok projemize bu tarz isimleri veriyoruz.” diye konuştu.

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181