YDA Group Konya'nın ardından Sancaktepe'de!
Kamu Özel İşbirliği (PPP) modeliyle YDA Group tarafından hayata geçirilecek olan 838 yataklı 'Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü' projesinin yatırını kredisi sözleşmesinde imzalar atıldı. Toplam yatırını değeri 350 milyon euro olan sağlık kampusunun 265 milyon euroluk kısmı 18 yıllık vadeli finansmanla gerçekleşecek. Yatırım kredisi sözleşmesi kapsamında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 147.5, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) 67.5, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) 50, Unicredit Bank 50 ve Siemens Bank 30 milyon euro kredi sağladı. Ziraat Bankası da 70 milyon euroluk inşaat taahhüt ve 80 milyon euro özkaynak garanti mektubuyla projeye destek verdi.

SANCAKTEPE'YE DE KATILACAĞIZ
YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan Konya Şehir Hastanesi'nin, İslam Kalkınma Bankası'nın doğrudan katıldığı ve konvansiyonelle İslami finansmanının birlikte sağlandığı Türkiye'deki ilk proje olduğunu söyledi. Arslan, "Yapişlet-devret modeliyle hastaneyi 25 yıl işleteceğiz. Ödeme tamamen projenin gelirleriyle sağlanacak. Uluslararası finans gruplarının bu projeye kredi sağlaması ülkemize olan güvenin bir göstergesi" dedi. Kayseri, Konya ve Manisa'da olmak üzere şehir hastaneleri projelerine toplam 1.5 milyar euro yatırım yaptıklarını hatırlatan Arslan, "Şimdi Sancaktepe ihalesini bekliyoruz. Ona da katılacağız" ifadelerini kullandı.

3 YILDA 95 BİN YATAĞA ULAŞACAK
Sağlık Bakanı olarak son imzasını attığı törende konuşan Mehmet Müezzinoğlu, kamu özel işbirliğinde hayata geçirilen şehir hastaneleri projesinde 30 bin yataklık hastane inşaatının 2017 sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Diyarbakır, Aydın, Antalya, Trabzon ve İstanbul Sancaktepe'de yapılması planlanan toplam 10 bin yatak kapasitesi için de bu yıl ihaleye çıkılacağını vurgulayan Müezzinoğlu, "42 bin yatak kapasiteli 250 hastanenin inşaatına bakanlık olarak devam ediyoruz. Kamu özel işbirliğinde de 40 bin yatağa ulaşacağız. Önümüzdeki 3 yılda Türkiye yaklaşık 95 bin yatak kapasiteli modern hastaneleye kavuşacak" diye konuştu. 

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181