Başkan Toru "Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını yapıyoruz"!
Meram Belediyesi çalışanları uzun bayram tatili sonrası mesaiye bayramlaşma töreniyle başladı. İslam dünyasının Arakan’da yaşananlar nedeniyle bu bayramı da buruk yaşadığını kaydeden Başkan Toru, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ancak bu sayede emperyalist güçlerin oyununu bozabiliriz” dedi.
 
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, sabah ilk olarak Arif Bilge Tesisleri’ndeki çalışanlarla daha sonra da belediye hizmet binasındaki çalışanlarla bayramlaştı. Bayramlaşma programlarına Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, muhtarlar ve belediye çalışanları katıldı.

“BAYRAMLARI BURUK YAŞIYORUZ”
Bayramlara hep buruk girdiklerini vurgulayan Başkan Toru, “Son yıllarda bayram öncesi farklı coğrafyalarda yaşanan hadiseler nedeniyle maalesef İslam dünyası bayramları buruk yaşıyor. Bu bayram öncesinde de Arakan’daki kardeşlerimizin zulüm altında inlemesi hepimizi derinden üzdü. Televizyonlarda, sosyal medyada gördüğümüz görüntüler hepimizi yıktı. Ne zaman ki Osmanlı İmparatorluğu parçalandı Müslümanlar bu şekilde zulüm altında inlemeye başladı. Emperyalist güçler, İslam coğrafyasındaki zenginlikleri sömürmek üzere Müslümanlara büyük bir zulüm yaşatıyorlar. İnşallah bu bayram vesileyle Rabbim tüm Müslümanların birlik ve beraberliğini arttırır. Çünkü şu anda en çok buna ihtiyacımız var. Birbirimize sahip çıkmaz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmezsek hepimiz küresel sistemin avı şeklinde yok olmaya mahkum oluruz. Şu anda ülkemiz üzerinde, milletimiz üzerinde de büyük oyunlar oynanmaya devam ediyor. 15 Temmuz süreciyle başaramadıklarını gerek ekonomi üzerindeki oyunlar gerekse kardeşliğimize saldırılarla yapmaya devam ediyorlar. Onun için çok daha uyanık olmalıyız. Başka Türkiye yok” diye konuştu.

“HIZLI BİR İVME YAKALADIK”
Belediye olarak Meram’a hizmet noktasında büyük bir ivme yakaladıklarını kaydeden Başkan Toru, “Göreve geldiğimiz günden beri döktüğümüz asfalt miktarı neredeyse daha önce 10 yılda dökülen asfalt miktarını buldu. Yapılan yatırımlar, belediyenin mali disiplini ve kurumsallaşmanın sağlanması, devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarımız ki şu anda Türkiye’de en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarını yapan belediyelerden biriyiz. 1,5 yıl içinde binin üzerinde binanın boşaltılarak yıkıldığı Şükran Mahallesi’nde yaptığımız dönüşüm bile her yiğidin harcı değildir. Bu bir ekip çalışmasıdır. Bunun altında tüm ekip arkadaşlarımızın ayrı ayrı payı vardır. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Toru, konuşmadan sonra tüm çalışanlarla bayramlaştı. 

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181