Konya Meram'da 50 milyon metrekarelik imar planı revizyonu!
Meram Belediye Başkan Toru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde Konya'daki tek belediye olmaktan da mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Belediye olarak kentsel dönüşümde her zaman öncü olduklarını vurgulayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca Türkiye genelinde afet riski altındaki binaların yenilenmesi amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğinde 81 ilden toplam 129 belediye içerisinde Meram Belediyemiz de yer aldı. Konya'da ilk kentsel dönüşüm hamlesini de biz başlattık ve 129 belediye içinde Konya'dan tek belediye olarak Meram Belediyesi'nin yer almasından dolayı onurluyuz. Kentsel dönüşüm seferberliğine bir tuğla da biz koyduk" dedi.

10 BİN TAŞINMAZI KAPSIYOR
5 ayrı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda toplamda 10 bin taşınmazın sahibine hizmet vereceklerini açıklayan Başkan Toru, "Bu alanda 2 bin 800 parsel ve 2 bin 155 bina bulunuyor. Bunların çoğu yığma binalar ve 40-50 yıllık ekonomik ömrünü tamamlamış binalar. Vatandaşlarımızın daha konforlu, hayat standartları yüksek bir çevrede yaşaması amacıyla bu dönüşüm hamlesini başlatmış olduk" ifadelerini kullandı.

Meram'ın gelişimini hızlandırmak için belli noktalarda dönüşüm alanları belirlediklerini ifade eden Başkan Toru, "5 ayrı bölgede kentsel dönüşüm kararı aldık. 5393 sayılı Kanun kapsamında Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerini kapsayan 24 hektarlık kentsel dönüşüm projesinde arsa sahibi vatandaşlarla sözleşme imzalama süreci devam ediyor. Yine Aksinne mahallesini kapsayan 21 hektarlık alandaki kentsel dönüşümle ilgili de hak sahipleriyle sözleşme imzalama süreci sürüyor" diye konuştu.

Sabah Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İbrahim soylu 8 yıl önce

Büyük kovanagzı mahalle sakinlerini toplayıp çifte bayram yapacaz diyen sizdiniz galiba bir bayram bitti bir bayram daha geldi söz gitti başkanlık sürecinizde bitmeye az kaldı çok hayaller peşinde koşmayın tahir efendiyede konyalı bir ders verecek bu sefer sizleri sayın cumhur başkanıda kurtaramayacak akp teşkilatının yaptıgı hatasınız sizler çıksın akp teşkşlatı belediyelerin çalışmalarını halka bir sorsun bakalım sizler tombala torbasında şans numarı bile olamazsınız açılışlara katılmaktan başka ne yaptın hanım efendi bir özetle taş cami aksinne tutturdun gidiyon ne kadar kaç metre yer kamulaştırdında gündem olsun diye bu mahalleleri ikide bir diline doladın başarın nedir bahsettigin yerlerde sen belediyenin yanındaki mahalleleri görmüyonmu belediyeye yurt dışından misafir falan davet ederiz hatasını yapmayın alay konusu olursunuz etrafınızı affedersiniz b Götürüyor siz belediyecilikten bahsediyorsunuz siz personeliniz be yapıyor vatandaşa nasıl hizmet veriyor bundan haberiniz bile yokken iş yapıyor gibi görünmeyi nasıl beceriyorsunuz gerçi tahir akyürekten ögrenmişinşzdir o zat konyayyı meramlıyı adam yerine koymadı bu malum belediyenin arsasına geldinizmi altın vatandaşın arsası teneke Allahtan akp damarındayım eger ben karşıt görüşte olsaydım belgelerle kanıtlarla vatan haini televizyoncuları ve imardardan anlayan birkaç gazeteciyi çagırım belgeleriyle sunsam türkiyede neler olurdu cumhur başkanına nasıl bir cevabınız olurdu merakım cumhurbaşkanın samimiyetinide teyit etmiş olurdum sabahlara kadar sizinle tartışsam bitmez yapmayın bu gariban insanlara yazık dünya fani hak ölüncede baki

Avatar
Süleyman Akça 8 yıl önce

bakalım birdahaki seçimlerde aday olabilecekmisin bu kadar pasif boş birisi nasıl başkan olur anlamıyorum...

Misafir Avatar
ismail 8 yıl önce @Süleyman Akça

veysel candan vard bi icraat adamı ondan sonra meramın yüzü gülmedi bir daha

Beğenmedim! (0)
Avatar
OSMAN ÇAYBAĞI 8 yıl önce

KENTSEL DÖNÜŞÜM DİYORSUNUZ AMA SOYGUN ÇETESİ MERAM BELEDİYESİ
320 METRE ARSADAN 230 METRE KOYAN YÖNETİM BUNLAR.ÖNCE UZUNHARMANLAR,TIRILIRMAK VE KURTULUŞ ALT GEÇİTLERİNİ YAPIN 3 SENEDİR AÇAMADINIZ.BUNLAR HİZMET DEĞİL.

Avatar
muratpektaş 8 yıl önce

soyguncusunuz milletin malını gasp ediyorsunuz türkiye de mafyayı bitirdiniz kendiniz mafya oldunuz

Avatar
Ziya demir 8 yıl önce

Milletin malini zorla gasb edin sonra is yaptik diye sosyal medyada paylasin bu insanlarin ahini nerde odersiniz artik bilemem

Avatar
metin 8 yıl önce

kırk tane oyum olsa birini vermem sana fatma toru zengine hizmetçi oldunuz.. inşAllah seçim zamanı oy istemek için kapımızı çalmazsınız

Avatar
Adnan keskin 8 yıl önce

Şükran mah.yaptığınız haksızlıklara acaba kim nezaman dur diyecek. vatandaşın elinden aldığınız yerleri kimlere peşkeh çekeceksiniz?

Avatar
Yahya yılmaz 7 yıl önce

Muradiye mahallesi niçin imarda yok başkan ve yardakçıların yerimi yok yazıklar olsun 5 yıldır kandırıyorsunuz

banner182

banner181