Konya Şükran Mahallesi'nde kentsel dönüşüm devam ediyor!
Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Selçuklu'nun kadim başkenti olan Konya'nın kalbi diyebileceğimiz Şükran Mahallesi, 40-50 yıllık yapı stoku ile iberaber ekonomik anlamda değerini kaybetmiş durumdaydı. Şükran Mahallesi'ndeki İdu yapı stokunu iyileştirmek, şehir ekonomisine kazandırmak ve şehrimizin imajı açısından olumsuz bir tablo sergileyen bu alanı Konya'ya daha faydalı bir hale getirmek üzere 2015'in 3'üncü ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teklifiyle Bakanlar Kurulu tarafından 'Riskli alan' edilen bu bölgede çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor.

Toplam 170 bin metrekarelik alanın 70 bin metrekaresini birinci etap olarak belirledik ve yüzde 50 seviyesinin üzerinde anlaşmaya vardık. Kat karşılığı, kamulaştırma ya da belediyemize ait daire, arsa vb. trampa usulüyle vatandaşlanmızla anlaşıyoruz. Toplamda bin 214 malikin 630'uyla anlaşmış durumdayız. 450 adet bağımsız bölümü belediye olarak satın aldık ve yıkımını yaparak alanı temizledik. Satın almalar, kamulaştırmalar ve trampaların belediyemize maliyeti 32 milyon lirayı buluyor. Kalan yüzde 50'sini de yılsonuna kadar temizleyerek inşaat ihalesini yapmak istiyoruz" dedi. 

Konya'nın Sesi Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181