Konya Seydişehir Eski Garaj Ticaret ve Konut projesinin temeli atıldı!
Seydişehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Eski Garaj Ticaret ve Konut Projesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Eski Garaj Projesinin gerçekleştirilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda kapalı ve açık otoparkı, iş merkezleri, konutları ve meydanı ile 30 milyon liralık yatırımı ilçemize kazandırıyoruz. Böylece ilçemizin 27 yıllık hayalini gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

Tutal, Seydişehir’e yapılan yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e ve milletvekillerine teşekkür etti.
İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan insanoğlunun önünde duramayacağı tek şeyin değişim olduğunu söyleyerek, Eski Garaj Projesinin ilçenin değişimini etkileyeceğini belirtti.

SEYDİŞEHİR’E KATKIDA BULUNMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir’in Büyükşehirle ilgili projelerinde takibi ve yoğun işbirliğinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür etti.

Şu ana kadar Seydişehir Belediyesiyle birlikte Büyükşehir kaynaklarından 100 milyon lira civarında kaynağın bölgeye alt yapı ve üst yapı yatırımı olarak harcandığını ifade eden Başkan Akyürek, gerek resmi caddeler, gerek mahalle yolları, alt yapı yatırımları, su ve kanalizasyon yatırımlarıyla Seydişehir’e katkıda bulunmaya gayret gösterdiklerini kaydetti.

ÖRNEK BİR KOMPLEKS HAYATA GEÇİYOR
Seyyid Harun Veli Türbesi çevresinde gerçekleştirilecek düzenleme çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağını aktaran Başkan Akyürek, “Seydişehir, seyyidlerin banisi olan bir şehirdir. Seyyid Harun Veli Türbesi çevresinde ilk etapta 25 bin metrekarelik bir alanda kamulaştırmamız gerçekleştirilecek. Belediyemiz hem bu bölgede bir değişime imza atmış oluyor hem de örnek bir kompleksi hayata geçirmiş oluyor. Ayrıca ekonomi olarak güçlenmesi açısından da bu yatırım ilçe belediyemize katkı yapacak. Konya’mızın her bölgesinde bir tapu kaydımız var. Müslüman Türk milletinin tapu kayıtlarıdır buralardaki bu önemli değerlerimiz. Seydişehir’in tarihini etkileyecek bir çalışmaya imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE BAŞARDIK
AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, çok değerli yatırımlara ve projelere imza atıldığını dile getirerek, “AK Parti hükümetlerinin 14 yıllık hizmetleri de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam ediyor. 84 yılda yapılamayanları biz 14-15 yılda başardık. Sizlerin desteği ile milletimizin özverili ve sağduyulu yaklaşımları ile başardık” şeklinde konuştu.

HER TARAF ŞANTİYE GİBİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da, “2014 yılında belediye seçimleri için geldiğimizde bir sözümüz vardı. Üçlü olsun, güçlü olsun demiştik. İlçe Belediye Başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve hükümet. Birlik olsun, daha güçlü olsun dedik. O gün bunu dedik, bugün mahçup olmadığımızı görüyorum. Buraya gelirken Akören-Yalıhüyük üzerinden geldik, her taraf şantiye gibi. Akören-Akkise arası çalışmalar devam ediyor, Bozkır-Seydişehir arası çalışmalar devam ediyor. Alacabel Tüneli yapılıyor. Tınaztepe Tüneli, daha yetmedi hızlı trenimiz inşallah Antalya’dan Konya’ya, oradan Aksaray, Nevşehir, Kayseri’ye geçecek. İstikamet olarak yine bu bölgeden, Seydişehir ile Beyşehir arasından geçiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensuplarının birlikte butona basması ile Seydişehir Eski Garaj Ticaret ve Konut Merkezinin ilk harcı atıldı.
Törene AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181