TOKİ Konya Beyşehir Huğlu konutları 2018'in ilkbahar aylarında teslim edilecek!
Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezi Huğlu Mahallesi’nde yaşayan mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine Beyşehir Belediyesi’nin girişimleri neticesinde yerleşim merkezinde TOKİ Başkanlığı bünyesinde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi.

Bu kapsamda Huğlu Mahallesi’nde 99 konutun inşa edilmesinin kararlaştırıldığını, ardından başlayan alanın belirlenmesi ve ihale süreci sonrasında işi üstlenen firma tarafından inşaatların yapım çalışmalarına başlandığını hatırlatan Özaltun, “Bu kapsamda 110 metrekare alana sahip 18 adeti 3+1, 75 metrekarelik alana sahip 81 adeti 2+1 tipi olmak üzere  toplam 99 konutun yapımına başlanmıştı. 2018 yılının Ocak ayı itibariyle çalışmalar aralıksız devam ederken, konutlarda fiziki gerçekleşmenin yüzde 80’ler seviyesinde olduğunu görüyoruz. İnşallah, hak sahibi mahalle sakinlerimiz bu yıl içerisinde inşallah ilkbahar döneminde konutlarına kavuşmaya başlayacaklar.” dedi.

“67 MAHALLEDE YAŞAYAN HER BİREYE DOKUNAN HİZMETLER ÜRETİYORUZ”
Beyşehir Belediyesi olarak ilçenin 67 mahallesinde yaşayan her bireye dokunacak hizmetler üretmeye devam ettiklerinin de altını çizen Özaltun, bu çalışmalardan bir tanesinin de Huğlu Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan toplu konut projesine yönelik adımlar olduğunu vurguladı. Av tüfeği üretiminin gözde merkezlerinden Huğlu Mahallesi’nde artan nüfusla birlikte açığa çıkan konut açığına yönelik sıkıntıların dile getirilmesinin ardından harekete geçtiklerini anlatan Özaltun, “Belediye olarak biz de TOKİ Başkanlığı nezdinde görüşmeler yaparak bu projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastık. İnşaat çalışmaları başladı, hak sahiplerinin belirlendiği dairelerin kuraları çekildi ve bu yıl itibariyle de inşallah bitecek. İnşallah benzer projeleri talep gelen diğer mahallelerimizde de gerçekleştirmek en büyük arzumuz.Bu anlamda,bölgemizdeki bu güzel projenin hayata geçirilmesinde başta AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu ve diğer Konya milletvekillerimiz olmak üzere TOKİ Başkanımız Ergun Turan Bey ve emeği geçen herkese, tüm devlet büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

HUĞLU’DA TOPLU KONUT HEYECANI
Huğlu Mahallesi Muhtarı Mehmet Harman da, yaşadıkları yerleşim merkezinde 4 bölüme sahip bir yüksekokulun bulunduğunu hatırlatarak, burada eğitim gören öğrencilerin barınma ihtiyacına dikkat çekti. Kendilerine emanet olarak gördükleri bu öğrencilere sahip çıkan Huğlu halkının, ikamet ettikleri evlerinin altındaki konutlardan bu misafirlerini istifade ettirdiğini anlatan Harman, “Hal böyle olunca, özellikle ailelerimizin yeni evlenecek evlatları için son dönemde büyük bir konut açığı yöremizde ortaya çıkmaya başladı. Kiralık oturacak ev bulmak da mesele haline geldi. Bu problemin çözümü aşamasında Belediye Başkanımız ve milletvekilimiz sağolsun önümüze düştü ve  Ankara’da biz yaşadığımız durumumuzu iyi anlattık, yetkililerimiz de iyi anladı. Gelinen süreçte 2016 yılının sonlarında ihaleye çıkıldı ve ardından inşaat çalışmaları başladı. Hava şartları müsaade ederse Mart sonu veya Nisan ayı başı gibi  tamamlanmasını bekliyoruz. Bu yıl, düğününü tamamlayıp bu konutlarda oturmak için sabırsızlıkla bekleyen gençlerimiz var. Bu projenin hayata geçirilmesinde, milletvekilimiz Sayın Mehmet Babaoğlu ve belediye başkanımız Sayın Murat Özaltun başta olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

HUĞLULU AİLELER DE SEVİNÇLİ…
Toplu konut projesi kapsamında inşa edilen dairelerin yapılmasını bekleyen hak sahiplerinden Fatma Aktaş da, oğlunun ev sahibi olacak olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, “Bizim çocuklarımız ev sahibi olacaklar. Dört gözle dairelerin tamamlanmasını bekliyoruz. İlk başlarda inanmıyorduk, ancak inşaat çalışmaları başlayınca inanmaya başladık.Bu konuda önümüze düşenlerden Allah razı olsun.” dedi.
Hak sahiplerinden Adnan Çekiç ise, toplu konut projesinin Huğlu Mahallesi için büyük bir yatırım olduğunun altını çizerek, “Çünkü, sanatkarların olduğu bir yerken yaşanan konut sıkıntısı yüzünden Huğlu göç vermeye başlamıştı. Bu göçü önlemenin en büyük etkeni ise bu konutlar olacak inşallah.Belediye Başkanımıza ve muhtarımıza bu konuda sarfettikleri emek ve çabalar için, devletimize de bu projeyi mahallemizde gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyoruz. Yaşadığımız beldemizde böyle güzel evlerde oturacağımız için çok mutluyuz.Bu, inanılmaz tarif edilemez bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.

Huğlu Mahallesi sakinlerinde Uğur Karagedik, kendisinin de konutların hak sahiplerinden birisi olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: “Ben de buradaki konutlardan daire aldım. İnşallah bu sene evleneceğim. 30 Haziran’da ilk gezdiğim dairelerden birisi kurada çıktı. Evim çok güzel, çok beğendim. Memnunum yani. Yeni evlenen çiftlerimiz,işleri burada olduğu halde konut olmadığı için Beyşehir ilçe merkezine gidip orada ikamet etmek durumunda kalıyordu.  Oradan tekrar buraya gelip gidiyorlardı. İnşallah bu sıkıntılar da bu konutların tamamlanmasıyla çözüme kavuşmuş olacak.”

Beyşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181