TOKİ Kütahya’da bugüne kadar 10 bin 569 konutun yapımına başladı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kütahya’nın İnköy ilçesinde yapımı yüzde 95 seviyesine gelen 627 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulundu.

İnsanların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurup ve onlarca konut projesini hayata geçirdiklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “Her geçen gün değişen ve gelişen ilimiz Kütahya’da bugüne kadar 10 bin 569 konutun yapımına başladık. Bu konutlarımızın 8 bin 993 âdetinin inşasını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim ettik. Sağlık alanında toplamda üç hastane ve iki sağlık ocağı inşa ettik. İdare olarak Kütahya’ya iki milyar 50 milyon TL’lik yatırım yaptık” açıklamasında bulundu.

Yatay ve yerel mimari ile mahalle kültürü canlanıyor
Yeni şehirleri inşa ederken bir medeniyet algısını, geleneği ve yerel olanı  konut üretimine yansıttıklarını belirten Turan, Kütahya İnköy ilçesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen konutların, yerel ve yatay mimari inşa edildiğini söyledi. Projenin tamamlanması yeni bir mahallenin ve yaşam alanının oluşacağını belirten Turan, “TOKİ olarak artık, sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, mahalle kültürünün oluşmasına imkân tanıyan projeler üretiyoruz. Temel üretim disiplinlerimizin bir diğerin ise “Mutlak Kalite” yaklaşımıdır. Kalitesi ve nitelikleri artırılmış sosyal konut üretimi idaremizin öncelik sıralamasında birinci sıradadır. Kalite kavramını, TOKİ olarak 2023 vizyonuna ulaşabilmemizin temel koşulu olarak kabul ediyoruz” dedi.

Ev varsa iş de geliyor
İdarenin inşa ettiği projeler ile yeni istihdam alanı ve yeni iş olanakları oluşturduğunu belirten Turan, “Bu istihdam alanlarının oluşması ile büyükşehirlere göçün önüne geçiliyor.  Kütahya ilimizde konut inşa ederken ihtiyaç duyulan sosyal donatıları da inşa ediyoruz.  Bugüne kadar, 24 cami, 2 Kamu Hizmet Binası, 4 Pansiyon ayrıca, ekonominin canlanması için 18 Ticaret Merkezi inşa ettik” sözlerini kaydetti.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181