Malatya'da mikro bölgeleme çalışmaları ile yeni imar planı yapılıyor!
Birinci ve ikinci derecede deprem riski ile karşı karşıya olan Malatya'da, tehlike belirlemek ve afet risklerinin azaltılması amacıyla mikro bölgeleme çalışmaları yürütülüyor. Kentte yürütülen jeolojik etütlerle raporlar ve haritalar çıkartılıyor. Bu raporlar doğrultusunda imar planları yapılıyor.

'BİRİNCİ VE İKİNCİ DERECE'
Büyükşehir, Malatya için var olan riskleri belirlemek amacıyla mikro bölgeleme çalışmaları yürütüyor. Kentte yürütülen jeolojik etütlerle raporlar ve haritalar çıkartılıyor. Bu çalışmalarla, doğal afet tehlikeleri ve yerel zemin sorunlarını belirlemek, mekansal alanların seçiminde klavuz niteliği taşıyan yerleşime uygunluk kriterlerini ortaya koymak amaçlanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren, Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, Malatya'nın birinci ve ikinci derecede deprem bölgesinde olduğunu belirtti.

'SÜRGÜ FAY HATTI AKTİF'
Malatya'nın birinci ve ikinci derecede deprem kuşağında olduğunu belirten Yiğit, "Malatya'da ilk defa mikro bölgeleme sistemiyle 23 bin hektarlık alanda jeolojik haritalarının tamamlandık ve toplamda 39 bin sondaj yapıldı ve haritalar şuan elimizde bu haritalar üzerinde imar planlarımızı yapacağız. Sürgü'de şuanda aktif bir fay hattımız var ve dinamiktir, bununla ilgili çalışmalar yapılıyor bununla ilgili tempon bölgeler oluşturuldu depreme hazırlıklı depreme önlemli imar planları yapıyoruz" diyerek Malatya'da yapılan kentsel dönüşümlere dikkat çekti.

Malatya Söz Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181