Malatya Yusuf Özal ve İnderesi Caddeleri yenilendi!
Malatya Büyükşehir Belediyesi prestij caddeye dönüştürdüğü Yusuf Özal Caddesi ile İnderesi Caddesinde çalışmalarını büyük oranda tamamlarken, Çöşnük Mahallesi Ahu sokak da baştan sona yenilendi. Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolunun da önemli parçalarından biri olan1.4 kilometreuzunluğundaki Yusuf Özal Caddesini baştan aşağı yeniledi.
 
4 şeritli yol oldu 
35 metregenişliğindeki yolun Çöşnük kavşağı kısmı da yeniden düzenlendi. Altyapısı geçtiğimiz yıl baştan aşağı tamamlanan cadde de Büyükşehir Belediyesi üstyapı çalışmaları kapsamında 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 4 şeritli yol, kaldırım, cep otoparklar,3 metregenişliğinde bisiklet yolları yaptı. Ağaçlandırma ve dekoratif aydınlatmaların da yapıldığı caddede son rötuşlar yapılıyor.
 
İnderesi Caddesi ulaşıma açıldı 
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık500 metreuzunluğunda olan İnderesi Caddesinde de üstyapı çalışmalarını bitirdi. Cadde boyunca3 metregenişliğinde kaldırım,2 metregenişliğinde cep otoparklar,7 metregenişliğinde de yol yapıldı. Aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarının da yapıldığı cadde ulaşıma açıldı.
 
Çöşnük Mahallesinde 300 metre uzunluğundaki Ahu sokakta da değişim-dönüşüm ve yenileme çalışması yapıldı. Nezih bir görünüme kavuşan sokak da Malatya’ya kazandırıldı.

Çakır: Prestij caddeler Malatya’ya değer katıyor 
Yusuf Özal Caddesi ile İnderesi Caddesinde çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bölge sakinleri yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler. Geziye bazı daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı. Büyükşehir Belediyesinin sahada çok yoğun bir tempoda çalıştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bütün ilçeler ve kırsal başta olmak üzere Malatya’nın her noktasında çalıştıklarını söyledi.
 
Yusuf Özal Caddesi ile İnderesi Caddesinin prestij caddeye dönüştüğünü ifade eden Başkan Çakır, “Yusuf Özal Caddemiz Güney Kuşak yolumuzun da önemli bir parçası. Caddemiz Kernek ve İnderesi Caddesi ile birleşiyor. Kernek bölgemizde 1. ve 2. etap kentsel dönüşüm konutları var. Bu nedenle bölgenin ulaşımı daha da yoğun bir hale geldi. Bu iki caddemiz burada ulaşımı daha da kolaylaştıracak. Değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Küçük rötuşlar yapılıyor. Caddelerimiz güzel bir görünüme kavuştu. Yine merkezde prestij cadde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu prestij caddeler kente ayrı bir değer katıyor. Bu caddelerimizin sayısını her geçen gün çoğaltıyoruz. Bu tablonun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181