Malatya Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi için 1200 metruk bina yıkılacak!
Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. ve 4. etap inşaatının başlaması için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile görüşmelere devam ediyor.
 
2017 yılında yaklaşık 2200 hak sahibi ile görüşme yapan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü ekipleri, 173 konut için anlaşma yaptı. Bedel karşılığı anlaşmayı seçen 128 hak sahibine ise 14.246.719 lira bedel karşılığında nakit anlaşması sağlanarak, ödemeleri yapıldı.
 
826 hak sahibine erken teslimat
3. ve 4. etapta bulunan ancak yapılan görüşmeler sonucunda kat karşılığı sözleşme imzalayan hak sahiplerine daireleri erken teslim edildi. Bu kapsamda kat karşılığı sözleşme imzalayan 826 hak sahibi, konutlarını 1. ve 2. etapta yapılan konutlardan aldı.
 
Anlaşma yapmayanlara Acele Kamulaştırma Kararı
Hak sahipleri ile görüşme ve anlaşma çalışmaları devam ederken, anlaşma yapmayan vatandaşlar için ise Bakanlar Kurulu Kararı ile Acele Kamulaştırma Kararı alınması çalışmaları da yapılıyor. Önümüzdeki aylarda bu kararın çıkması beklenirken, anlaşma yapmayan hak sahiplerinin taşınmazları, bu karar doğrultusunda kamulaştırılarak, inşaat alanı ihaleye hazır hale getirilecek.

2017 yılı içerisinde bugüne kadar anlaşma yapan hak sahiplerine ait 204 adet yapının yıkımı yapılırken, yıl sonuna kadar toplamda 1200 adet yapının yıkılarak, yeni konutlar için alanın hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Umutcan 6 yıl önce

Ne zaman basliyacak evlerin yiki mi

banner182

banner181