TOKİ'den Malatya'ya 1 milyar liralık yatırım!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, Malatya şantiyelerinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde denetleyerek bilgi aldı.

Malatya stadı yılbaşına hazır  
TOKİ Başkanı Turan, incelemelerine inşaatı devam eden Malatya Arena Stadı'nda başladı. Stadyum inşaatını inceleyen Turan, yetkililerden bilgi aldı. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Turan, stadyumdaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Stat inşaatını devralan firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü anımsatan Turan, şöyle devam etti:
"Firmaya verdiğimiz yasal süre şubat ayı itibarıyla doluyor ancak müteahhitle görüştük inşallah yıl sonu gibi kabule girmiş olacağız. Hava şartlarına göre bu 10-15 gün sarkabilir. Malatya stadyumunu 25 bin kişilik olarak ihaleye çıktık ancak 27 bin koltuk kapasiteli olarak, Türkiye'nin en büyük kıymetli ve modern statlarından bir tanesi olarak Malatya sporuna, halkına hizmet edecek. Hedefimiz önümüzdeki yılbaşına kadar stadyumu Malatyaspor'a teslim etmek. Çalışmalar çok hızlı devam ediyor. Burayı iyi bir stat olarak Türk sporuna teslim edeceğiz."

TOKİ’den Malatya’ya sosyal donatılar
Stadyum incelemesinden sonra Pınarbaşı'nda yapımı devam eden spor lisesi, pansiyon ve spor salonunun şantiyesinde incelemede bulunan Turan, konut üretiminin yanında sosyal donatılar inşa ettiklerini belirtti. İdarenin uygulaması ve kamu kuruluşları ile yapılan protokoller çerçevesinde 8 bin 619 sosyal donatı uygulamasını başlattıklarını vurgulayan Turan,“Malatya'da şu ana kadar biri 640 yataklı olmak üzere toplam 5 hastane, 5 lise, 8 ticaret merkezi, 7 cami ve sosyal donatılar yaptık.” dedi.

Beydağı projesi yerinde incelendi
Malatya ilinde incelemelerine devam eden Turan, son olarak Beydağı'nda inşaatı devam kentsel dönüşüm projesinin 796 konutluk üçünü bölgesinde incelemelerde bulundu.

TOKİ’nin Malatya'da konut, hastane, stadyum, okul olmak üzere birçok yatırım yaptığını belirten Turan, “İlimizdeki dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için 952'sinin devam ettiği 11 bin 248 konut inşa ettik. Kayısı diyarı Malatya şehrimiz devam eden uygulamalarımız ile yaklaşık bir milyar TL'lik yatırım yapmış olacağız. Konuttan hastaneye, stadyumdan spor salonuna olmak üzere ilimize yaptığımız bütün yatırımlar hayırlı olsun.” açıklamasında bulundu.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181