Akgedik'te 1100 konut bitme aşamasında!
Manisa'da konut sorunu çözmek için harekete geçen Yunusemre Belediyesi, Toplu Konut idaresi işbirliği ile konut hamlesi başlattı. İlk olarak Akgedik Mahallesi'nde yapımına başlanan 5 bin 500 konutluk alanda 1100 konut bitme aşamasına geldi. Akgedik Mahallesi'nin yanı sıra Gürle'de de yapılacak konutlarla bölgede yaklaşık 40 bin kişinin yaşayacağı öğrenildi. Yunusemre Belediyesi Belediye tarafından, bölgedeki çalışmalar gazetecileri gezi ile tanıtıldı. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, 1.5 milyarlık yatırımla Akgedik ve Gürle'deki yaklaşık 10 bin toplu konut ile kentin konut sorununun çözüleceğini söyledi. Kılıç Kaya, inşaatı biten örnek daireleri de tanıttı. 2+1 olan ve 98 metrekarelik örnek daireyi gezdiren Kaya, evlerde en iyi malzemelerin kullanıldığını ifade etti.

AKGEDİK'TE YAŞAM EKİM'DE BAŞLIYOR
İlk olarak Akgedik'te altyapı sorununun çözüldüğünü ve ardından 1100 konutun inşaatının bitme aşamasına geldiğini açıklayan Kılıç Kaya, bu yılın ekim ayında evlerin hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Akgedik'te toplam 5 etap olacağını ve 2'inci etabın da çalışmalarının başladığını kaydeden Kaya, " 1 milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik'te 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 sağlık kuruluşu, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak. İlk etabın konutları 2017 yılının ekim ayında teslimatlar yapılır" dedi. Bölgede doğalgaz, içme suyu, kanalizasyon ve yol sorunlarının da çözüme kavuşturulduğunu belirterek, 2. etapta ise ihale yapıldıktan sonra talepleri almaya başlayacaklarını ifade etti. Kaya, 4 ay içinde de kazma sürecinin başlayacağını belirterek, ikinci etapta bin 350-400 konut yapılacağını söyledi.

GÜRLE'DE DE KONUTLAR YAPILACAK
Akgedik konut alanının yanı sıra aynı bölgede Gürle Mahallesi'nde de konut alanı için harekete geçildi. Kılıç Kaya, belediye meclisinden kararın çıktığını belirterek, Gürle'de de toplu konut alanı ilan edildiğini bildirdi. Kaya, "Gürle'de 1 milyon 460 bin metrekarelik alanda toplu konutlar yapılacak. Burada özellikle tarım arazilerini korumak için çalışmalar yaptık. İki alanda da tarım ve orman arazileri yok. Gürle'de Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile işbirliği içindeyiz.Sanayicinin konut sorunundan dolayı eleman sıkıntısı var. Onların da isteği üzerine Gürle'de 3 bin işçi için OSB Kent yapılacak. Ayrıca Akgedik'teki alan talepleri karşılamadığı için diğer Gürle'de de vatandaşlar için konut yapılacak. Gürle'de toplamda yaklaşık 5 bin konut inşa edilecek" diye konuştu.

Manisa'da Gündem Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181