Bakan Fakıbaba, Yunusemre'nin kırsal kalkınma projelerini destekledi!
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Manisa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ağırladı. Yunusemre Belediyesi’nin kırsal kalkınma projelerine hayran kalan Bakan Fakıbaba, bakanlık olarak projelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti. Ziyarete Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, Recai Berber, İsmail Bilen, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve partililer katıldı.

KIRSAL KALKINMA ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Bakan Fakıbaba’yı kapıda karşılayan Başkan Çerçi, Manisa’nın en büyük ilçesi olan Yunusemre ve belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. 65’i kırsal olmak üzere 89 mahalleden oluşan ilçede kırsal kalkınmayı önemsediklerini aktaran Başkan Çerçi; “İlçe olarak yaklaşık 100 bin dekar tarım arazisine sahibiz. Bu arazilerde üzüm, zeytin, buğday, mısır, arpa, domates ve Antep fıstığı tarımı yapılıyor. 30 bin küçükbaş, 12 bin civarı büyükbaş hayvan varlığımız var. Belediyemiz sınırları içinde 65 kırsal mahallemiz var. Önemli ölçüde tarımsal çalışmalar yapıyoruz. Belediye olarak tarıma desteklerde bulunuyoruz. Kurulduğumuz andan itibaren 3 yıl içerisinde 16 bin 500 adet aşısız Antep Fıstığı, 22 bin 500 adet aşılı ceviz, 5 bin 500 adet badem, 700 adet nar, 15 bin adet zeytin fidanı, 13 bin adet lavanta fidesi dağıttık. Menengiç ağaçlarına Antep fıstığı aşılaması yapıyoruz. 3 yılda 129 bin 400 adet göz aşı yaptık. Palamut ve armut ağaçlarına da aşılama yapılıyor. 100 adet Saanen ırkı oğlak dağıttık. 11 mahallemizde süt toplama merkezi kurduk. Kırsal Kalkınma çalışmalarını yürütmek için ayrı bir müdürlük kurduk ve çok ciddi desteklemelerimiz var” diye konuştu.

BAKANDAN DESTEK SÖZÜ
Yunusemre Belediyesi’nin kırsal kalkınma projelerine hayran kalan Bakan Fakıbaba ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak projelere destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, “Sizi kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Eski bir belediye başkanı olarak başta büyükşehir yasasının zor olacağını düşünüyordum. Ama şu an sahaya çıkıp belediye başkanlarımızın heyecanını gördüğümde, kırsal mahallelere yaptıkları yatırımı öğrenince yasanın ne kadar önemli ve yerinde bir karar olduğunu gördüm. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Mehmet Çerçi başkanımızı da kırsala yaptığı desteklemelerden dolayı kutluyorum. Belediyecilik yol ve kaldırım yapmak değil; sosyal işlerde faal olmak, köyden şehre göçü önlemek,  orada yaşayan kardeşlerimize destek verebilmek, tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlamaktır. O bölgede tarıma bağlı sanayinin gelişmesini sağlamak, yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında olmaya başladı. Bakan olarak bu beni çok mutlu etmektedir. Bu anlamda her türlü desteği vermeye de hazırım. Sizi yürekten kutluyor; başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Haftasonu gerçekleştirilen kongrede güven tazeleyen AK Parti İlçe Başkanı Zafer İkinci’yi de kutlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, İkinci’ye görevinde başarılar diledi. Başkan Çerçi, ziyaret sonunda Bakan Fakıbaba’ya el işi tablo ve hediye sepeti takdim etti.
 
Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181