Başkan Çerçi, Yunusemre'de hayata geçirilen dev projeleri anlattı!

Dev projeleriyle adından söz ettiren Yunusemre Belediyesi, yeni projelerini hayata geçiriyor. Yılsonuna kadar birçok projede büyük aşamalar kaydedileceğini duyuran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Geleceğin yaşanabilir ve mutlu Yunusemre’sini tasarlıyoruz” dedi.
 
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, katıldığı özel bir televizyon programında yapılan çalışmaları değerlendirdi, dev projelere ilişkin bilgi verdi. Belediyenin kısa bir süre önce kurulmasına karşın proje ve yönetim anlayışıyla birçok köklü belediyeyi geride bıraktığını anlatan Başkan Çerçi, 2. çekiliş tarihi merakla beklenen 1. Etap Akgedik Yunuskent projesinin hızla yükseldiğini belirtti.
 
2. KURA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK
Yunusemre Belediye Başkanı, kentsel dönüşümde de mesafe kaydettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Çerçi, “5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin bin 101 konutluk ilk etabı ihale edilerek yapımına başlandı. Hak sahipleri kuramızı mayıs ayında gerçekleştirmiştik. Bölgede bloklar hızla yükselirken hak sahipleri arasında yapılacak maliyetli şerefiyeli kura da önümüzdeki günlerde çekilecek. 2. ihale de en kısa sürede yapılacak. Türkiye genelinde TOKİ’nin en prestijli 3 projesi arasında gösterilen Yunuskent ile Akgedik’te birkaç yıl içerisinde yaklaşık 25 bin vatandaşımız yaşayacak. Projenin daha hızlı ilerleyebilmesi amacıyla Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğümüzü kurduk. Bundan sonraki süreci daha da hızlandırmayı hedefliyoruz. Laleli, Mesir, Mutlu ve Lalapaşa mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm ile kullanım ömrünü tamamlayan yapılar yenilenecek. Kentsel dönüşümle ilçenin merkezi Laleli ve Mesir mahallelerinde kurulacak. Türkiye’ye örnek olacak kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinler alındı. Laleli Pazaryeri’nin alt kısmında kurulan Kentsel Dönüşüm Ofisi de yılsonuna kadar hizmete girecek ve burada vatandaşlara dönüşüm anlatılacak. En geç 2 yıl içerisinde kentsel dönüşümün ilk etabına başlanması bekleniyor” diye konuştu.
 
YENİ HANIM LOKALLERİ AÇILIYOR
Kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini aktaran Başkan Çerçi, Yunusemre Belediyesi Hanımlar Lokallerine yenilerini ekleyeceklerinin altını çizerek, “İlçede yaşayan kadınların sosyal hayata katılımını sağlamak, onlara ekonomik özgürlüklerini kazandırmak amacıyla kurulan Hanımlar Lokalleri büyük ilgi görüyor. Yeni Mahalle, Uncubozköy ve Muradiye’de faaliyette bulunan lokallerde birçok branşta kurslar veriliyor. Kursların başladığı Topçuasım ve TOKİ 2 Hanımlar Lokalinin resmi açılışı da önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Barbaros ve Horozköy’de de yeni hanım lokalleri kısa sürede hizmete girecek. Bugüne kadar yaklaşık 3 bin kursiyer lokallerimizden faydalanırken; yeni dönemde lokallerimizde 15 kursta bin 226 kursiyerimiz eğitim görüyor” dedi.
 
 
2 BİN 500 İHTİYAÇ SAHİBİNE EŞYA YARDIMINDA BULUNULDU
Belediye Başkanı Çerçi, sosyal projelere de ağırlık verdiklerini, dezavantajlı grupların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Sosyal belediyecilikte marka olma yolunda hızla ilerleyen Yunusemre Belediyesi, sosyal projeleriyle de fark yaratıyor. Evde bakım hizmetleri, ikinci el eşya mağazası, gıda bankası, tamirat ve tadilat ekibiyle ilçe genelinde yaklaşık 5 bin vatandaşın yaralarını sarıyor. Evde bakım hizmetlerinden yaklaşık 400, gıda bankamızdan 300 vatandaşımız faydalanırken; ikinci el mağazamızda 2 bin 500 vatandaşımıza eşya yardımında bulunduk” dedi.
 
SÜT TOPLAMA MERKEZİ SAYISI 11’E YÜKSELECEK
Kırsal kalkınma projelerinde büyük mesafe kaydettiklerini aktaran Başkan Mehmet Çerçi, 65 mahallenin bulunduğu Yuntdağı’nda ürün çeşitliliği ve organik tarımı geliştireceklerini söyledi. Başkan Çerçi, “65 kırsal mahalleden oluşan ilçemizde, tarım ve besiciliği desteklemek amacıyla birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Süt toplama merkezleri, aşılama çalışmaları, fidan dağıtımı, alternatif ürün arayışıyla bölgede ekonomik olarak kalkınma sağlanmasını hedefliyoruz. Tüm bu çalışmaların yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlerle Yuntdağı, ülke genelinde tanınmaya başladı. 2016 yılı sonuna kadar süt toplama merkezi sayısı 11’e ulaşacak. Üreticilere bu yıl 20 bin fidan ve 13 bin lavanta fidesi dağıtılırken; yaklaşık 40 bin ağacımıza Antepfıstığı aşılaması yapıldı. Bölgede organik tarımı geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda Yuntdağı’nda Köseler ve Karaahmetli Mahallemizde kurulan 16 dekarlık organik bağcılık çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
 
4 YILDA 1.5 MİLYON METREKARE KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞENECEK
Başkan Çerçi sözlerini şöyle tamamladı: “İlçenin dört bir yanında süren hummalı çalışmalarla geçen yıl 380 bin metrekare kilitli parke taşı döşemiştik. Bu yıl ki hedefimiz 250 bin metrekareydi. Bunun 200 bin metrekaresini tamamladık. 4 yıl içerisinde 1.5 milyon metrekare kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Bunların planlarını yaptık, ekiplerimiz çalışıyor. Yine çeşitli nedenlerle bozulan yollarda asfalt yama çalışması yapıyoruz. Bu yıl içerisinde 10 bin metrekare asfalt yama çalışması gerçekleştirildi. ‘Gelecek, çocuklarımızın omuzlarında yükselecek’ sloganıyla eğitime destek veriyoruz. Eğitim yılı öncesi 5 okulumuzun bahçesine kilitli parke taşı döşedik. Yine ilçemizdeki camilerimizde aydınlatma, temizlik ve tadilat çalışması yapıyoruz. Temiz ve yaşanabilir Yunusemre için temizlik çalışmalarımıza büyük önem veriyoruz. İlçede yılda 65 bin ton çöp toplanıyor. Geri dönüşüm bilinci oluşturulması kapsamında okullardaki bilinçlendirme çalışmalarını destekliyoruz. Yılda 12 bin ton plastik ve cam toplayan Yunusemre Belediyesi, bu rakamı 30 bin tona çıkarmayı hedefliyor. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışmalarıyla ilçe yemyeşil bir görünüme kavuşurken; çocuklarımız için yeni oyun alanları yapılıyor.”

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181