'Yunusemre kentsel dönüşüm çalışmalarında son aşamaya geldi'!
Yunusemre Belediyesi Ağustos ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis salonunda yapılan toplantıda 18 madde görüşüldü. Gökbel, Sarma ve Kale Mahallelerinde yapılan halk oylaması mecliste görüşülen kararlar arasındaydı. Halk oylamasında ilginç bir durumun ortaya çıktığını, nihai kararın İçişleri Bakanlığı’nda verileceğini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Can Mercül, halk oylamasında Gökbel ve Kale Mahallesi sakinlerinin Şehzadeler Belediyesi’ne geçmek; Sarma Mahallesi sakinlerinin Yunusemre Belediyesi’nde kalmak istediklerini belirtti. Mercül, “Meclisin bu karar doğrultusunda bir karar alması gerekiyor. Ama Sarma’nın da ilçe sınırları dışında kalma gibi bir durumu var. Bu duruma İçişleri Bakanlığı onay sürecinde karar verecektir” dedi. Konuşmaların ardından halk oylaması sonucunu oybirliği ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ANLATTI
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Çerçi önümüzdeki günlerde müjdeler vereceklerini açıkladı. Çerçi konuşmasında, “Kentsel dönüşüm projesi çalışmalarında sonlara yaklaştık. Önümüzdeki günlerde müjdeli haberler vereceğiz. Manisa’mızda Türkiye’nin en güzel kent merkezlerinden biri ortaya çıkacak. Yunusemre Belediyesi, bölge halkıyla birlikte bunu başaracak” diye konuştu. 

MODERN PAZARYERİNİN TEMELİ ATILIYOR 
Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nün önergesi üzerine ilçede yapılan ve yapılması planlanan pazaryeri projeleri hakkında da meclisi bilgilendirerek şunları söyledi: “Hafsa Sultan Mahallesi’nde pazaryeri olarak yapılması planlanan alanı inceledim. Oldukça küçük bir alan. Şu an otopark olarak kullanılıyor. Vatandaşlardan istemeyenler de var. Otopark, yerleşim alanı eksikliği v.b. çok boyutlu teknik bir konu. Ayrıca, Üçpınar Pazaryeri projemiz tamamlanıyor. Orada bir organik pazaryeri kurmayı da planlıyoruz. Yine kısa süre içerisinde Güzelyurt Mahallemizde modern bir pazaryerimizin temelini atmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu. 

YUNUSEMRE İLE SÜRMENE KARDEŞ OLACAK 
Toplantıda Trabzon’un Sürmene Belediyesi ile kardeş belediye olması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu da gündeme geldi. Hafta sonunda Sürmene’de temaslarda bulunduğunu anlatan Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hafta Sonu Sürmene’deydim. Belediye Başkanı Rahmi Üstün ile biraraya geldik. Ege Bölgesi’nde bizim gibi bir belediye ile kardeş belediye olmak istediklerini belirtti. Onların da bizlerle aynı gün meclisi varmış. Bu kararı hemen alabileceklerini belirttiler” diye konuştu. Konuşmanın ardından Sürmene Belediyesi ile kardeş belediye olmak için başkana yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.  

Eylül ayı meclis toplantısının 6 Eylül Çarşamba Günü saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı. 

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181