Akgedik Yunuskent'te depreme dayanıklı konutlar inşa ediliyor!
Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yapımı devam eden 5 bin 500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin bin 584 konutluk ikinci etabında çalışmalar hızla devam ediyor. Şehir içerisinden alternatif yol ve altyapı çalışmaları süren bin 101 konutluk birinci etap projede ise sona yaklaşıldığı, yılsonuna kadar evlerin hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, Manisa'nın Yunusemre ilçesinde kurulan Yunuskent ile ilgili gelinen son durum hakkında basına bilgi verdi. Yeni kurulan kentin ulaşılabilir olduğunu ve bağlantı yollarının kullanışlı bir şekilde oluşturulduğunu söyleyen Kaya, "Bağlantı yollarının güzel ve ulaşılabilir olması gerekiyor. Birincisi Menemen yolu ana bağlantı yollarımız, ikincisi Akgedik bölgesinden ve Gürle toplu konut alanından Organize Sanayi Bölgesine bağlanan bulvarımız ile beraber Laleli kavşağından çıktığınızda 9 kilometre sonra, 25 metrelik bulvar ile Akgedik ve Gürle toplu konut alanını bağlamış oluyoruz. Vatandaşın ulaşımını sağlamak meselesi çözümlendiği gibi toplu ulaşımın da sağlanması gereklidir. Biz burada ‘vatandaşlarımız hele bir yerleşsin, hele bir ikamet etsin, ondan sonra biz bu işi çözelim’ demedik. Daha inşaatlar yapılırken ilgili kamu kurum ve kuruluşlara müracaat yaptık. Bu müracaat sonucunda daha sonra burada gelişmeyle doğru orantılı olarak metro, metrobüs veya raylı sistem yapılıncaya kadar Akgedik – Menemen Yolu Güzergahı, Akgedik – Üniversite, Akgedik – OSB, Akgedik – Kayapınar hatları konulmuştur ve açık olan yol da çalışmaktadır" dedi.
Manisa'nın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Kaya, yapılan konutların da depreme dayanıklı olduğunu belirterek, "Biz 1. derece deprem bölgesiyiz. O yüzden şehri yönetenler olarak başkanımız Dr. Mehmet Çerçi öncülüğünde yeni depreme dayanıklı toplu konutlar yapıyoruz. İkinci olarak mevcut eski konutları yıkarak kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı binalar yapıyoruz" diye konuştu. 

Akgedik TOKİ alanının 1 milyon 550 bin metre kare olduğunu hatırlatan Kaya, "Akgedik TOKİ alanı ile OSB arasında kalan alan ise 1 milyon 460 bin metrekaredir. Esas kurum görüşleri alınmakta ve plan safahatındadır. Gerek Akgedik gerekse Gürle’de herhangi sosyal katmana özel konut yapmayı düşünmüyoruz. Manisa içerisindeki tüm sosyal katmanlara konut yapmayı düşünüyoruz. Gürle TOKİ alanı OSB’nin yanında olduğundan toplamda 60 bin istihdam olacağı için oranın bir kısmını OSB’de çalışan işçi kardeşlerimize ayırdık. İki kısım halinde ihale edilen projenin ilk kısmında 541 adet 3+1, 207 adet 2+1 olmak üzere toplam 748 konut, 1 ticaret merkezi ve cami bulunuyor" diye konuştu.TOKİ Yunuskent'te düzenlenen basın bilgilendirme gezisinin ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de basınla buluşarak soruları yanıtladı. 

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181