Çerçi 'Yunusemre’nin geleceğini planladık'
İlçenin merkezini oluşturmak için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Yunusemre Belediyesi, vatandaşlarla birebir görüşmeye hazırlanırken; Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, beraberindeki heyetle birlikte kentsel dönüşüm projelerinin yapıldığı İstanbul’da incelemelerde bulundu.
 
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Başkan Yardımcıları Can Mercül ve Saniye Altay, Kentsel Tasarım Müdürü Vacide Elmalı ve Kentsel Tasarım Müdürlüğünün teknik personelleri ile birlikte kentsel dönüşüm uygulamasının yapıldığı İstanbul’da proje alanlarını inceledi. Teknik gezinin ilk gününde Yunusemre Belediyesi’nin yürüttüğü Laleli-Mesir mahalleleri ve Lalapaşa-Mutlu mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin plan-proje ihalesini alan yüklenici firma yetkilileri Başkan Çerçi, proje hakkında fikir alışverişinde bulundu. Kentsel dönüşümle ilçeye meydanı, rekreasyon ve yeşil alanları, kültürel yapıları ve kamu yapılarıyla bütünleşen bir çarşı oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Belediye Başkanı Çerçi, Yunusemre’nin geleceğini planladıklarını dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARINI İNCELEDİLER
Başkan Çerçi ve beraberindekiler, gezinin 2. gününde 13 bölgede 6306 sayılı yasa ile Riskli Alan ilan edilen alanlarda yapılan kentsel dönüşüm proje çalışmalarını incelemek üzere Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile bir araya gelen Başkan Çerçi, ziyaret sonrasında hali hazırda faaliyette bulunan ve açılacak olan kentsel dönüşüm ofislerini ve yıkımları başlayan alanlarını yerinde inceledi. İnceleme gezisinin son gününde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ziyaret edildi. İl Müdür Yardımcısı Dr. Hande Yalçıntaş ile ilgili şube müdürleri tarafından Dr. Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcıları, Kentsel Tasarım Müdürü ve teknik personellerine Fikirtepe’de uygulanan kentsel dönüşüm proje uygulamaları hakkında bilgi verildi.
 
YUNUSEMRE’DE ÇALIŞMALAR HIZLANIYOR
Oldukça verimli bir gezi gerçekleştirdiklerini anlatan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nin de çalışmalarını hızlandıracağını, kentsel dönüşüm ofisinin de kısa süre içerisinde açılacağını belirtti.  

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181