Kılıç Kaya, Akgedik ve Gürle konut projelerini anlattı!
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, projenin 3 yıldır devam ettiği bilgisini verdiği açıklamasında, “3 yıldır devam eden çalışmalarda, Akgedik toplu konut alanında planlama ve kurumsallaştırma yapıldı. Proje kapsamında 1. Etap tamamlandı. Bin 101 konut için hak sahipleri en geç yıl sonu, konutlarına yerleşebilecekler. Ayrıca, İki kısım halinde ihale edilen projenin ilk kısmında; 541 adet 3+1, 207 adet 2+1 olmak üzere toplam 748 konut, 1 ticaret merkezi ve cami bulunuyor”dedi.

“ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTMEK ÜZERE”
Başkan Yardımcısı Kaya, “Akgedik Yunuskent  5 Bin 500 konutluk projenin ilk bin 101 adedi tamamlandı. Altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Altyapı çalışması bittikten sonra yapılan binalara hak sahipleri yerleşebilecekler” diye başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “Eylül 2015 tarihinde ilk ihalemizi yapmıştık. 5 bin 500 konutluk bir alan. Konutlarımızı yıl sonunda teslim edeceğiz. Ağustos ayında 2.nci kısmı, bin 584 konut ihalesi yapılacak. 5 bin 500 konutun 2 bin 600’ e yakını tamamlanmış olacak. 3’üncü ve 4’üncü etap alanının hazırlıkları da yapıldı. Proje çalışması başladı.”

“ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”
Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Gördüğünüz gibi Toplu Konut Projelerinde zaman kaybına tahammülümüz yok. Bu işler biran öce yapılıp bitirilmeli. Vatandaşımızın memnuniyeti bizim için önemli. Bugünkü şantiye turumuzda  siz de şahit oldunuz; elektrik , su depolarını gösterdik.Kanalizasyon alanını da. Etabın içerisindeki alt yapı çalışmaları devam ediyor.Ayrıca, Doğalgaz ve Fiber altyapı çalışmalarının hızlı bir şekilde yapımı devam ediyor” dedi.

“YENİ KENTE YENİ YOL PROJESİ”
Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Yeni bir kent kuruluyor. Yeni kurulan kentin ulaşılabilir ve bağlantı yollarının kullanışlı bir şekilde oluşturulduğunu belirten Kaya, "Bağlantı yollarının güzel ve ulaşılabilir olması gerekiyor. Birincisi, Menemen yolu ana bağlantı yollarımız, ikincisi Akgedik bölgesinden ve Gürle toplu konut alanından Organize Sanayi Bölgesine bağlayan bulvarımız ile beraber; Laleli kavşağından çıktığınızda 9 kilometre sonra, 25 metrelik bulvar ile Akgedik ve Gürle toplu konut alanını bağlamış oluyoruz. Vatandaşın ulaşımını sağlamak meselesi çözümlendiği gibi toplu ulaşımın da sağlanması gereklidir. Biz burada, vatandaşlarımız  bir yerleşsin, ikamet etsin ondan sonra biz bu işi çözelim demedik. Daha inşaatlar yapılırken ilgili kamu kurum kuruluşları gibi, Manisa Büyükşehir Ulaştırma,onun karar aldığı, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)’ ne müracaat ettik. Bu müracaat sonucunda daha sonra buradaki gelişmeyle doğru orantılı olarak metro, metrobüs veya raylı sistem yapılıncaya kadar, Akgedik-Menemen yolu güzergahı, Akgedik - Üniversite, Akgedik-OSB, Akgedik-Kayapınar hatları konulmuştur ve açık olan yol da çalışmaktadır" bilgisini verdi.

“KONUTLAR DEPREME DAYANIKLI”
Manisa'nın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Kaya, yapılan konutların da depreme dayanıklı olduğunu belirterek, "Biz 1. derece deprem bölgesiyiz. Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Bu günlerde 5 ve 6 şiddetinde depremler meydana geliyor. Allah muhafaza, daha büyük şiddette deprem meydana gelmesin isteriz tabiki. Biz önlemimizi alarak, depremin yüksek şiddetine karşı dayanıklı konutlar yapıyoruz. O yüzden şehri yönetenler olarak başkanımız yeni depreme dayanıklı Toplu Konutlar yapıyor. İkinci olarak mevcut eski konutları yıkıp, kentsel dönüşüm ile depreme dayanıklı binalar yapıyoruz" diye konuştu. Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Akgedik Toplu Konut Alanı 1 milyon 550 m2’dir. Gürle Toplu Konut ilan ettiğimiz alan ise, 1 milyon 460 m2’dir” Diyerek, proje alanının genişliğine dikkati çekti.

“TOPLU KONUTLARDA KARMA SOSYAL YAPI OLACAK”
Kılıç Kaya, “Gerek Akgedik’ de gerek Gürle’ de herhangi bir sosyal katmana özel konut yapmayı düşünmüyoruz. Bu projeler ile Manisa’ da, yalnızca dar gelirlilere, işçilere yönelik toplu konut yapmıyoruz. İşçiler de olsun, dar gelirli vatandaşlarımız da olsun. Engelli vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz, savcımız, şehit yakınlarımız, esnafımız da bu konutlardan ev sahibi olsun. Biz bu projelerle, bu amaç ile yola çıktık” sözlerine yer verdi.

“GÜRLE TOKİ’NİN BİR ÖZELLİĞİ VAR”
Kaya,“Gürle Toplu Konut Alanı, Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında olduğundan dolayı; OSGB’ de mevcut 45 bin gelişme bölgesi, 6 bölgede 15 bin ile toplamda 60 bin  kişi istihdam olacağı için, oradaki konutların bir kısmını Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçi kardeşlerimize ayırdık. Oraya, OSB Kent kuracağız inşallah” Diyen Kılıç Kaya, “Gürle Toplu Konut alanımızı menemen yolundan önce OSB’ne bağlayan, daha sonra Kayapınar, Emlakdere  - Gürle yoluna bağlayan yol hattımızın sonundayız. Bu yolun uzunluğu 6.2 km’dir. finansmanı  da yine OSB’dir” şeklinde konuştu.

GÜRLE ALABALIK TESİSLERİ’NDE BASIN MENSUPLARI İLE ÖĞLE YEMEĞİ
Akgedik ve Gürle Projeleri ile ilgili Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya’nın proje sahalarındaki  basın açıklamasının ardından; Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, öğle yemeği için Gürle Alabalık Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya geldi.  

Özlem Uncu / Manisa Denge

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181