'Laleli dönüşümden sonra Manisa'nın kalbi olacak'!
Belediye Meclis Salonu'nda Laleli ve Mesir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara etap etap yapılacak proje hakkında bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, " Çocuklarımızın refah içinde yaşayacağı şehri tasarlamak zorundayız" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Laleli ve Mesir Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında Belediye Meclis Salonu'nda mahalle halkıyla bir araya gelerek bölgede yapılacak çalışmaları anlattı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Can Mercül, Kılıç Kaya ve Saniye Altay katıldı. Bilgilendirme toplantılarının 2.sini düzenlediklerini ifade eden Başkan Çerçi, 2 yıllık bir belediye olarak, Ege Bölgesi'nin en başarılı ilçe belediyesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Belediyeciliği rutin hizmetler olarak görmediklerini, göreve gelir gelmez kentin kangren haline gelen konut sıkıntısına el attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Çerçi, gelecek nesillere güzel bir gelecek bırakmak istediklerini aktardı.

'ÇARPIK KENTLEŞMEYİ İLİKLERİMİZE KADAR YAŞIYORUZ'

Başkan Çerçi, "Manisa, çarpık kentleşmeyi iliklerine kadar yaşayan bir şehir. Otopark, konut, yol aksları kısacası birçok sıkıntı hat safhaya ulaşmış bir durumda. Kentimiz 215 bin nüfusuyla Manisa'nın en büyük ilçesi. 65 bin vatandaşımız organize sanayi bölgemizde istihdam ediliyor. 'Ben hiç planlama yapmıyorum, gelecekte şehir nereye giderse gitsin, beni ilgilendirmiyor' diyen bir anlayışa sahip değilim. Bunun için 2 yıldır ekibimle birlikte gayret ediyorum. Toplu konut çalışmalarını sürdürürken; Yunusemre'ye 6306 sayılı afet riski altındaki dönüşüm yasası çerçevesinde bir kentsel dönüşüm modeli hazırladık. Bununla konutların sağlam, depreme dayanıklı olmasını amaçladık. bu bölgede de binalar ömrünü tamamlamış durumda. Kangren haline gelen sorunları çözüyor, çarpık kentleşmenin önüne geçmek istiyoruz" diye konuştu.

LALELİ KENTİN KALBİ OLACAK

Laleli ve Mesir Mahallesi'nin ilçenin merkezi konumunda olduğunu, kentsel dönüşümle meydanı çarşısı, sosyal donatı alanlarıyla şehrin merkezini oluşturacaklarını belirten Başkan Çerçi, bölgede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Son dönemde çıkan spekülasyonlara da yanıt veren Başkan Çerçi bu çalışmaları uygularken hiçbir hak sahibini mağdur etmeyeceklerine vurgu yaparak, " Bu bölge ilçemizin tam ortasında kalıyor. Bu bölgeyi kentin kalbi yapacak, ilçe merkezini buraya kuracağız. Burada çok katlı binalar değil 5-6 katlı binalar yapacağız. İşyerleri, müzeleri, kent meydanıyla modern bir projeyi hayata geçireceğiz. Bölgede yaklaşık 3 bin 500 hane bulunuyor. Biz bu sayıyı 6 bin 500'e yükseltecek, konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Çocuklarımızın yaşayacağı bir şehri planlamak zorundayız. Bunun sonuçlarını 6-7 yıl içerisinde alacağız. Sadece burayı da değil, Fatih, Barbaros gibi mahallelerimizde de kentsel dönüşüm yapacağız. Ama önceliğimiz burası. Bunu yaptıktan sonra evleriniz, işyerleriniz değerlenecek. kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bu konuda bir çok spekülasyon var. Ama bunun altını çizerek yineliyorum. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'SİZDEN HABERSİZ ÇİVİ ÇAKILMAYACAK'

Başkan Çerçi, projenin her aşamasında hak sahiplerinin bilgilendirileceğini, kurulacak kentsel dönüşüm ofisinde gereken görüşmelerin yapılacağını kaydederken; "Sizden habersiz hiçbir şey yapılmayacak" dedi. Başkan Mehmet Çerçi'nin konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, projeye ilişkin teknik bilgi verdi. Mahallesi Muhtarı Bedriye Pehlivan da son dönemde mahallede çıkan spekülasyonlara kulak asılmamasını istedi. Toplantının sonunda vatandaşların soruları cevaplandırıldı. 

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181