Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm başlıyor!
Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, ilçe sınırları içinde yer alan ve kenar mahallerden oluşan İshakçelebi, Gediz, Kocatepe, Bayındırlık ve Dilşikar mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını söyledi. Bu mahallerde çarpık kentleşme olduğunu kaydeden Çelik, "İnsanlar çok zor koşullar altında yaşıyorlar. Yol yok, sosyal donatı alanları yok. Binalar çok eski. 6306 sayılı yasa kapsamında afet riski altındaki yerlerin dönüşümü hakkındaki yasa kapsamında göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Oradaki evleri, binaları tek tek tespit ettik. Raporumuzu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza takdim ettik. Dosyamız Bakanlık tarafından kabul gördü" dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'yi AK Partili vekillerle birlikte ziyaret ettiklerini açıklayan Çelik, destek sözü aldıklarını hatırlatarak "Bakanlık bizi yetkilendirdikten sonra biz bölgede imar planı çalışması yapacağız. Onlar netleştikçe de vatandaşlarımızla da uzlaşarak yerinde bir dönüşüm sağlayacağız. Hem şehrin görünümüne katkı sağlamış olacağız, hem orada zor şartlar altında yaşayan vatandaşlarımız modern ve çağdaş konutlarda yaşama fırsatı bulacak. Toplam alan 370 dönümlük bir alandan bahsediyoruz. Yerinde dönüşüm olacak. En az 100 dönümlük bir yeşil alanı olacak. Seyir terasları ve parklar yapacağız. Aynı zamanda kötü ve çirkin görüntüden şehrimizi kurtarmış olacağız" diye konuştu.

MANİSA GİRİŞİNE MODERN KONUT ALANI

Ayrıca şehir hastanesinin yapıldığı Turgut Özal Mahallesi'nde modern konut alanı oluşturacaklarını kaydeden Çelik, "Turgutlu girişinde daha geniş bir alanda rezerve alanı ilan ederek Şehir Hastanesi'nin bulunduğu bölgenin modern konutlarla donatılması için projemiz, dosyamız hazır. Bu projeyi de eş zamanlı olarak yürüteceğiz. Şehzadeler'i her iki ayrı noktasıyla birlikte modern ve sağlıklı bir yapıya kavuşturabilmek için çalışıyoruz. TOKİ çözüm ortağı olmak için hazır bekliyor. Görüşmelere başladık. Büyük bir ihtimalle TOKİ'yle inşaat faaliyetlerine başlayacağız" dedi.

Manisada Birgün 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arafat güvercin 6 yıl önce

bucalisma nezambaslayacak acaba öğrenmek istiyorum syglr

banner182

banner181