Yunusemre Kentsel Dönüşüm Ofisinin açılışı yapıldı!
Yunusemre Belediyesi tarafından ilçeye bir kimlik kazandırmak amacıyla hayata geçirilen ve Türkiye’nin en kapsamlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin vatandaşa anlatılması için kurulan Yunusemre Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılışı gerçekleşti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışla birlikte Kentsel Dönüşüm Ofisi, vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla faaliyetlerine başladı.

Türkiye’nin en kapsamlı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni gerçekleştiren Yunusemre Belediyesi’nin vatandaşla irtibat noktasında hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı. Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve İsmail Bilen, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve Laleli – Mesir mahallelerinin sakinleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi gerçekleştirdi. Hükümetin ve Cumhurbaşkanının kentlerin dönüşümü noktasındaki hassasiyetlerini bildiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürdüklerini kaydeden Çerçi, “Yunusemre Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk adımını bugün atmış oluyoruz. Değerli Başbakanımız, Bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katkılarıyla projemiz resmi gazetede yayınlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız kentlerin dönüşümüne çok önem veriyor. Biz de Allah’ın izniyle başlatmış olduk. Bu sene içerisinde planlama aşaması bitirilecek. Vatandaşlarımızın rızasını alacağız. Bugün açılışını yaptığımız ofisle birlikte hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmiş olduk. Halkımız belediyeye gelmek zorunda kalmayacak. Bütün bilgiler burada başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve teknik personelimiz tarafından aktarılacak. Kentsel dönüşümün faydalarını ve vatandaşımıza getirdiklerini öğrenecekler. Laleli ve Mesir Mahallesi Yunusemre’nin kalbi olacak. Buraya devlet kuşu kondu. O yüzden devletimiz ve hükümetimiz var olsun. Burası geleceğin şehri olacak. Türkiye’nin en güzel kent merkezini buraya inşa edeceğiz. Bir yandan diğer projelerimiz devam ediyor. Bu ofisin projesi dahi kendi mimarlarımız tarafından çizildi. Her eserimiz bizden izler taşıyacak. Bizim çizgimizi yansıtacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yunusemre’ye, Laleli’ye ve Manisa’ya hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

“DEVLET İMKANLARINI VATANDAŞLA BULUŞTURUYOR”
Törende kürsüye gelen Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise devletin birçok imkânının Yunusemre ilçesine getirildiğini ve bunda Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin büyük emekleri olduğunu vurgulayarak, “İlçemiz için en önemli projenin başlangıç ofisini açıyoruz. Nüfusu 220 bini aşan ilçemizin, sağlıklı altyapısı olan güvenli bir şehre nasıl dönüşeceğinin göstergesi bu proje olacak. Bu ofise gösterilen özen ve mimari çizginin, yapılacak kentsel dönüşüm projeleri için örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Hükümetimizin desteklerini her zaman en iyi şekilde değerlendiren belediyemize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“YÜKSELİŞİN ÖNÜNÜ KESEMEYECEKLER”
Siyasi istikrarın beraberinde hizmetler getirdiğini ve bunun meyvelerinin her geçen gün daha çok vatandaşla buluştuğunu belirten AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise konuşmasında şunları söyledi: “Değerli başkanımla iki dönem parlamentoda görev yaptım. O dönemlerde Manisa’nın her köşesine hizmet götürmek için çalıştık. Şimdi Yunusemre ilçemiz için de aynı gayreti gösteriyor. Bu tarz işler geçmişte de yapılması gereken işlerdi. Ancak koalisyonlar, siyasi istikrarsızlık bu hizmetlerin yapılmasına engel oluyordu. Şimdi görüyorsunuz hizmetler ardı ardına geliyor. Bu istikrarın devamını sağlamak ve hizmetlerin artarak devam etmesi için önümüze koyduğumuz 18 maddelik bir anayasa değişikliği söz konusu. Sandıktan evet de çıksa, hayır da çıksa başımızın üstünde. Allah’ın izniyle 16 Nisan akşamında güzel bir sonuç göreceğiz. Ancak hayır diyenlere bir bakalım. Terör örgütleri, HDP, Avrupa ve vesayetçi zihniyet hayır diyor. Bunların hayır demesinin sebebi nedir? Türkiye’nin önünü kesmek, Türkiye’nin son 15 yılda yakaladığı yükselişin önünü kesmektir.”

“İSTİKRAR DAİM OLACAK”
Son on beş yıldır Türkiye’de yaşanan siyasi istikrarın yatırımlara olumlu şekilde yansımasına bahisle bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise, AK Parti’nin kendisinden sonrasını da düşündüğünü ve Türkiye’de siyasi istikrarı garanti altına almak istediğini belirterek şunları söyledi: “AK Parti değişim ve dönüşümün garantisi olmuş bir partidir. Her alanda değişim ve dönüşümü sağlayan partimiz aynı şekilde yerel yönetimlerde de bu değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın huzurlu ve rahat bir ortamda yaşaması için bu dönüşümleri yapmamız şart. Önemli bir kararın arifesindeyiz. Vatandaşımızın kararına da saygı duyan bir partiyiz. 2007’de, 2010’da bunu yaptık. 2014’te de Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı ve halk Cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi de önemli bir sistem değişikliği yapacağız. Biz on yıllarca bitmeyen hizmetlerin açılışlarını yaptık. Siyasi istikrar olursa hizmet üretiliyor. Bunu çok iyi gördük. İstikrarsız dönemleri geride bıraktık. Şimdi de bunu garanti altına almak istiyoruz. 16 Nisan’da evet çıkarsa, bu güvence gerçekleşmiş olacak. İstikrar daim olacak. Koalisyon dönemleri son bulmuş olacak. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181