Manisa Yunusemre'de 4 bin konutluk 'OSB Kent' projesi!
Yunusemre Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısının ikinci oturumu, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda Yunusemre Belediyesinin 2017 yılı performans programı konuşuldu. Meclis üyeleri tarafından sorulan sorular üzerine kalem kalem açıklanan performans raporunda, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan vatandaşlar için 3 ila 4 bin kişilik yeni bir konut projesinin hayata geçirileceği ifade edildi. 'OSB Kent' projesiyle ilgili bilgiler veren Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi," Yunusemre hızla büyüyen ve en çok göç alan ilçe. Bu yıl sonunda nüfus olarak 220 bini bulacağız. Göçle birlikte konut ve istihdamla sosyal sorunlar da beraberinde geliyor. Belediye vizyon sahibiyse üretim ve konut sorununu çözebilmen. Yeni sanayi kompleksleri yapılmalı." dedi.

OSB YÖNETİMİNDEN KONUT TALEBİ
Organize Sanayi Bölgesi ve diğer meslek gruplarından konut projesi yapılması için ciddi talep aldıklarını belirten Mehmet Çerçi, "OSB ve diğer meslek odalarının talepleri oldu. Bu şehrin göçle birlikte gelen sorunlarına belediyenin önceden çözüm üretmesi lazım. OSB Kent projesi için ortaklık kurulabilir ya da kooperatifler ve TOKİ eliyle yürütülebilir. 3 ila 4 sene içerisinde birilerinin bu şehrin imar sorunu dışında konut sorunu ve altyapı sorunlarını çözmesi gerekli. OSB yönetiminden de 3 ila 4 bin kişilik konut talebi geldi. Biz de OSB'de çalışacak kişilerin yaşam alanlarını genişletmek istiyoruz." diye konuştu.

3 İLA 4 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK
Başkan Mehmet Çerçi, OSB Kent projesinin fizibilite çalışmalarının tamamlanması ardından 3 ila 4 yıl içerisinde yapıları ayaklandıracaklarını ifade etti. Çerçi, "Netice aldığımız ve arazi bulduğumuzda projenin tamamlanabilmesi için en az 3 ila 4 yıl süre lazım. Fabrika sahipleri kalifiye elemanlar ve ustabaşları için Manisa'da daha iyi şartlarda yaşam alanı oluşturmak istiyorlar. Biz de gereğini yapmak üzere ciddi bir çalışma içerisindeyiz." dedi. Konuşmaların ardından performans raporu oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı son buldu. Bir sonraki oturumun 24 Ekim Pazartesi günü saat 18.00'da yapılması kararlaştırıldı.

Manisa Olay Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181