TOKİ Manisa Akgedik Yunuskent'te 2. kısmın ihale tarihi 13 Temmuz!
Yunusemre’de ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaşın umutla beklediği 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin 2. etabında 2. kısmın da ihale tarihi açıklandı. 2. kısmın 13 Temmuz Perşembe Günü ihale edileceğini duyuran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Tüm derdiğimiz dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapmak” dedi.

Yunusemre Belediyesi’nin dev projelerinden 5.500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi hızla ilerliyor. Projenin 1.101 konutluk ilk etabının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanırken; 2. etapta çalışmalar hız kazandı. 2 kısım halinde ihale edilen projenin ilk kısmı 8 Mayıs Pazartesi Günü ilan edilmişti. Merakla beklenen 2. kısmın ihale tarihi de belli oldu. 2. kısmın 13 Temmuz Perşembe Günü Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin İstanbul Halkalı’daki genel merkezinde ihaleye çıkacağını duyuran Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Akgedik’te bir şehir inşa edildiğini dile getirdi.

2 OKUL BİRDEN YAPILACAK
TOKİ marifetiyle yapılan projenin Türkiye’nin en prestijli projeleri arasında gösterildiğine dikkat çeken Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bizim derdimiz, amacımız özellikle dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Manisa’da konut sorununa bir nebze de olsa çözüm üretebilmek. Türkiye’de bu çalışmayı yapan ender belediyelerden bir tanesiyiz. 2. etabın ilk kısmının ihale edilmesinin ardından şimdi de 2. kısmı ihale ediliyor.  İkinci etapta farklı bir mimari tarz çalışıldı. Bu mimari tarzlar biraz daha Ege Bölgesi mimarisine uygun. Üçüncü etapla ilgili ön hazırlıklarımız sürüyor. Yine proje kapsamında 2 okulumuzu da yapıyoruz. Başta TOKİ Başkanı Ergün Turan olmak üzere projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Yunuskent’te tüm projeler tamamlandığında 5.500 vatandaşımız ev sahibi olacak. Ev ve işyeri sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum”

BİN 500 KONUT ÜRETİLECEK
Başkan Çerçi,  açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “Projede 775 konut, 1 ticaret merkezi, 12 derslikli 1 ilkokul, 12 derslikli 1 de ortaokul bulunuyor.  Böylelikle 2. etapta yaklaşık 1500 konut üretmiş olacağız. Projelerin ihale süreci tamamlanıp yer teslimi yapıldıktan sonra 2019 yılına kadar tamamlanmasını planlanıyor.  Bu çalışmalar tamamlandığında Akgedik’te 5 bin 500 konutun 2 bin 500’ü bitirilmiş olacak. Başta Belediye Başkan Yardımcım Kılıç Kaya ve Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü çalışanları olmak üzere çalışmada emeği olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ev ve işyeri sahibi olmak isteyen tüm vatandaşlarımıza ve Manisamıza şimdiden şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181