TOKİ Manisa Akgedik Yunuskent'te kuralar çekildi!
Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Şerefiyeli-Maliyetli Kura çekiminde hak sahipleri hangi dairede oturacağını ve ne kadar ödeyeceğini öğrendi. Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Biz yalnızca bugün için değil; gelecek nesiller için çalışıyoruz" dedi.
 
Türkiye'nin en prestijli 3 toplu konut projesinden biri kabul edilen Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabından kendisine daire çıkan hak sahipleri hangi dairede oturacağını ve evine ne kadar ödeyeceğini öğrendi. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Şerefiyeli-Maliyetli Kura çekimine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur, İsmail Bilen, TOKİ Proje Uzmanı Eray Hatipoğlu,  Yunusemre Kaymakamı Sıdkı Zehin, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Şule Uygur, İdris Avşar, Mustafa Dandin, Şehzadeler Belediye Başkanvekili İsmail Önal, AK Parti İl Başkan Yardımcısı M. Emin Çipiloğlu, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurettin Aytekin, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Metin Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Çekiliş öncesi Şehzadeler Belediyesi Mehteri de bir konser verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen asker ve sivillerimiz unutulmayarak çekiliş öncesi kısa bir sunum yapıldı.
 
'GELECEK NESİLLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Törende açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, belediye olarak vizyonlarının geniş, hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Konuşmasıyla yoğun alkış alan Başkan Çerçi, "Bugün güzel ve hayırlı bir gün. Sözlerimize başlamadan 15 Temmuz demokrasi şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Belediye olarak 2.5 yıldır çalışıyoruz. Hala eksiklerimiz olabilir ama var gücümüzle bu eksikleri gidermek için mesai harcıyoruz. Milletvekillerimiz her zaman yanımızdalar. TOKİ Başkanı Ergün Turan ve ekibi, milletvekillerimiz ve hükümetimize teşekkür ediyorum. TOKİ ile beraber büyük bir hamle yaptık. Akgedik'te bir şehir kuruluyor. Tüm altyapılarını birlikte yapıyoruz. 2. Etap hazırlıklarımız devam ediyor. 1. kurada ev çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Onları da ev sahibi yapacağız. Modern, altyapısıyla sağlam bir kent inşa ediyoruz. İlk etabı Eylül ayında teslim edeceğiz. Çekilişimizin sonuçlarını hem belediyemizin sitesinden hem de TOKİ idaremizin sitesinden öğrenebileceksiniz. Ayrıca kısa süre içerisinde örnek dairelerimizi görebileceksiniz. 2. etap birinci etaptan daha farklı. Biz Yunusemre Belediyesi olarak bir taraftan rutin hizmetlerimizi yaparken bir yandan toplu konut atağı yapıyor; bir yandan da kentsel dönüşüm için çalışıyoruz. Yunusemre'nin kalbini Laleli'de inşa ediyoruz. Bu şehrin geleceğini planlıyoruz. Sorumluluğumuz büyük. Yeni sanayi bölgeleri kuruyoruz. Vizyonumuz geniş. Biz gelecek nesiller için belediyecilik yapıyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
 
BAŞKAN ÇERÇİ VE EKİBİNİ KUTLADI
AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise mecliste birlikte görev yaptığı Başkan Çerçi ve ekibine teşekkür ederek şunları söyledi: "Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Evlatlarınızla huzur içinde yaşayın. 2 dönem birlikte milletvekilliği yaptığım Dr. Mehmet Çerçi'yi kutluyorum. Yeni kurulmuş bir belediye adeta Saruhanlı büyüklüğünde bir şehir kazandırıyor. Ama 90 yıllık belediye bunu yapamıyor. Yapamayınca da belediye başkanlarımıza zorluk çıkarıyor"
 
'YUNUSEMRE'DE MUAZZAM BİR ŞEHİR KURULUYOR'
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dünyada mekan ahirette iman. Biz millet olarak namerde muhtaç olmadan yaşamak isteriz. Kendimize ait bir ev alabilmek için dişimizi tırnağımıza takarak çalışırız. Yunusemre'de muazzam bir şehir kuruluyor. Çok hayırlı bir hizmet. Siz her şeyin en iyisine layıksınız. Çalışkan bir belediye başkanımız var. Hiç endişeniz olmasın. Yunusemre'de herkesin başını sokacak bir evi olacak. Tabi meyve veren ağaç taşlanır. Ama bazıları bu hizmeti takdir etmek yerine eleştiriyor. Sözüm ona karalıyor. Bunlara tamah etmeyin. Yapılan hizmetler ortada. Eleştirenler de gelsin neler yapılıyor görsün. Belediye başkanımız şeffaf. Gelin size göstersin. 2.5 yıllık Yunusemre Belediyesi, koca koca belediye makamlarında hiçbir hizmet üretmeyenlere de örnek oluyor. Yunusemre'de yaşayan bir birey olarak kendisini bir kez daha kutluyorum"
 
İLK TALİHLİ GÜLTEN GÜNEŞ OLDU
Konuşmaların ardından hak sahiplerinin blok ve daireleri ile ödeme planının belirleneceği Şerefiyeli Maliyetli Kura Çekimine geçildi. Noter Başvekili Emine Çalışkan huzurunda gerçekleştirilen kurada ilk çekilişi protokol üyeleri yaptı. İlk çekilişin hak sahibi Gülten Güneş oldu. Sahneye çıkan Güneş, dairesini belirleyen kurayı Başkan Çerçi'nin çekmesini istedi.  A-1 BLOK 18 numara çıkan Gülten Güneş, Belediye Başkanı Çerçi'ye teşekkür etti.
 
YUNUSKENT 1. ETAP HAKKINDA
119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam 1101 (bin yüz bir) konut, 39 ticari alan, 1 cami, 1035 (bin otuz beş) araçlık otopark, 55 araçlık engelli otoparkı, 1 çocuk oyun parkı, 1 adet tenis kortu, birer adet futbol ve basketbol sahası, 1 adet açık spor tesisi, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor. Konutların en geç 2017 yılı eylül ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181