TOKİ Manisa Turgutlu'ya 228 konut inşa edecek!
Kişiliği, hitabeti, mütevazi duruşuyla her kesimin beğenisini ve sevgisini kazanan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Kasaba halkının merakla beklediği çalışmaları Denge’ye anlattı. Kasabalıların beklediği çalışmaların müjdesini veren Kaymakam Turan birçok konuya değindi.  Kaymakam Uğur Turan, konuşmalarına başlarken, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Turgutlulu hayırsever Reşat Akan’a Allahtan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diledi. Turan şu ifadelere yer verdi;  "Ülkemizde çok görkemli çok kaliteli hizmetler yapılıyor, Sayın Başbakanımızın ‘Benim en sevdiğim kavram yatırımdır.’ cümlesini hatırlatmak istiyorum. Ülkemizde çok görkemli ve devasa yatırımlar yapılıyor. Ankara’dan kaynak sıkıntısında hiç sıkıntı çekmiyoruz. Turgutlu’nun hayırseverleri de bu mana da göğsümüzü kabartmaktadır. Turgutlu’da eğitim yerlerinin yapılması konusunda hayırseverlerimiz adeta bir yarış halinde. Şuan da İmam Hatip Orta Okulumuz devam ediyor. 2017 yılı içerisinde inşallah teslimi gerçekleştirilecek. Önümüzdeki sene eğitime başlayacak.”

228 KONUT
Turgutlu’ya 2 tane Sağlıklı Yaşam Merkezi kazandırmayı planladıklarının anlatan Kaymakam Turan, Turgutlulu dar gelirli vatandaşlara da TOKİ müjdesi verdi. Turan; “Yer tahsisi olarak önemli çalışmalar elde ettik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın himayesinde ve TOKİ tarafından yaptırılan dar gelirli ailelerimizin ve kardeşlerimizin 2+1  49 m²’lik bir alanda hayatlarını idame ettirebilecekleri son derece nitelikli güzel bir çevre de 282 konutluk TOKİ çalışmalarımızla da A’dan Z’ye tarafımızdan çözülerek teslim edeceğiz. A’dan Z’ye diyorum, çünkü bu çok önemli. Haziran ayında çalışacaklar, bunun da sevincini yaşıyoruz.”dedi.

NÖROLOJİK VE ROBOTİK REHABİLİTASYON MERKEZİ
Turgutlu’ya kazandırılan hastanede bitirilen çalışmaları da değerlendiren Kaymakam Uğur Turan; “Cumhurbaşkanımızın vakti zamanında açtığı devlet hastanemiz, nörolojik ve robotik rehabilitasyon merkezi çalışmaları Zafer Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile bitti. Son derece nitelikli ve hizmet vermeye devam ediyor. Bu konuda Başhekimimiz Sabri Beyi ve ekibini tebrik etmek istiyorum.”diye konuştu.

KENT MÜZESİ’NDE SON RÜTUŞLAR
Turgutlu Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Turgutlu Kaymakamlığı tarafından organize edilen ‘Turgutlu Kent Müzesi’nin açılış aşamasına gelindiğini belirten Kaymakam Turan şöyle devam etti;  “Son rötuşları yapıyoruz. Turgutlu’nun ilk müzesi olacak. Zafer Kalkınma Ajansı’nın ekibi ve Belediye Başkanımız Turgay Şirin’in ekibinden Mehmet Gökyayla kardeşimizin çok büyük emekleri var. Zafer Kalkınma Ajansı bu çalışmaya sahip çıktı ve eş finansmanımız da Turgutlu Belediyesi oldu. Biz de kaymakamlık olarak her zaman yanlarında bulunduk. Projelerde bize düşen neyse yerine getirmeye çalıştık.”

“AVRUPA’DA SES GETİRECEK DÜZEYDE”
Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu eğitim öğretimine de değinerek; “Turgutlu tekli eğitim-öğretim konusunda çok sıkıntı yaşayan bir ilçe değil. Var olan sıkıntılarımız ile ilgili planlamalarımızı da yaptık. Sınıf başına düşen öğrenci konusunda iyiyiz. Okul öncesi ve okur-yazarlık konusunda çok iyiyiz. Halk Eğitim çalışmaları konusunda çıtamız Avrupa’da ses getirecek düzeyde.”dedi.

2017 İÇERİSİNDE TURGUTLU YENİ STADINA KAVUŞACAK
Bu yıl Kasabalılara şampiyonluk tattırarak bir üst lige çıkan Turgutluspor’u kutlayan Kaymakam Uğur Turan; “Turgutlu kırmızı beyaz renkleri taşıyan takımımız 3. Lige 1 yıl sonra geri döndü. Hedefimiz daha üst ligler. Büyük coşku yaşadık. Centilmence geçti, herkesi kutluyorum. Seramiksan yönetimini de başarılarından dolayı tebrik ediyorum.”dedi. Turgutlu’da inşa edilen 12.500 kişilik stat inşaatının devam ettiğini de hatırlatan Turan, 2017 yılı içinde tamamlanacağını belirtti.

“OSB’DE İVME ARTTI”
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in göreve geldiği günden bu yana Turgutlu Organize Sanayi’de ivmenin daha da arttığına dikkat çeken Kaymakam Turan’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle; “Makine kümelenmesi çalışmalarımız var. Metal ve makine sanayimiz çok ünlü. Organik tarımda yüzdemizi yükseklere çıkarttık. Belediye ile ilgili farklı seviyede kavşak düzenleme ihaleleri yapıldı. Yüksek hızlı tren bölgemizle ilgili çalışmalar konusunda sorunumuz yok. Ankara’ya şükranlarımı arz ediyorum çünkü kaynak sorunları yaşamıyoruz. Hazırladığımız her projemiz Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek oluyor.”

“KASABA İNSANININ ÖZVERİSİNİ TAKDİR EDİYORUM”
Kaymakam Uğur Turan son olarak konuşmalarını şu sözlerle noktaladı; “Kasaba insanın birlik ve beraberlik hususunda ki özverisini takdir ediyorum. Kocaman aile olmak beni mutlu ediyor. Güzel insanlarımız var. Onlar için, sizler için güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Turgutlu’da 4000-5000 üniversite öğrencisi var, 2 adet KYK var, özel yurtlarımız var. Gençlerimizin enerjisinden yararlanıyoruz. Enerji ile ilgili akademisyenlerimiz projeler oluşturuyoruz. Sporlarda akademik başarılar alınıyor. Çiftçilik faaliyetlerimiz çok kaliteli. Bakanlığımızın projelerinden istifade ediyorlar. Hayvancılıkla ilgili gelişmeler var. Beyaz et konusunda bölgemiz ünlü, o konuda da çalışmalarımız var. Ahmetli sınırlarında şifalı su var. Orası ile ilgi de güzel bir çalışmamız olacak.”

Manisa Denge

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181