'İnşaatlar %20 oranında tamamlandığında hak sahiplerine dağıtılacak'!
Bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak amacıyla ilimizde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi'nin toplantısına katıldılar.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ziyarette yaptığı konuşmada 108 şubesi ve bir milyonu aşkın üyesi bulunan Emekliler Derneği'nin ülkenin önemli toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekerek Vatanı, Milleti, Bayrağı ve Devleti için gece gündüz çalışarak mesai harcamış olan emekli vatandaşların dernek çatısı altında toplanarak tecrübe ve birikimlerini paylaştıklarını ifade etti. Devletin ve Hükümetin emeklilerin hayatının bundan sonraki döneminde yaşam standartlarını yükseltmek için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Kalkınma Bakanı Elvan, bu kapsamda evi olmayan emekli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak amacıyla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile işbirliği içerisinde yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.

Bakan Elvan; "inşaatlar %20 Oranında Tamamlandığında Hak Sahiplerine Dağıtımları Yapılacaktır"
Konuşmasına "Mersin genelinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na; Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesinde 41 bin 864 metrekare, Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesinde 22 bin 217 ve 85 bin 472 metrekare, Toroslar İlçesi Işıktepe Mahallesinde 54 bin 179 metrekare, Tarsus İlçesi Kalburcu mahallesinde 361 bin metrekare arsa tahsisi yaptık" sözleriyle devam eden Bakan Lütfi Elvan, proje çalışmasının ardından ihaleye çıkılacağını, inşaatlar %20 oranında tamamlandığında ise hak sahiplerine dağıtımlarının yapılacağının altını çizdi. Bakan Elvan bugüne kadar yakından takip ettiği konuyla ilgili çalışmaları bundan sonra da titizlikle takip edeceğini belirtti.

Vali Çakacak ise yaptığı konuşmada, söz konusu Mersin olduğunda her zaman ilin tüm dinamiklerini, ayrım gözetmeksizin her türlü desteği sağlaması, bugün emeklilerimiz ile buluşması ve emeklilerimizin konut hayallerinin gerçekleşmesinde TOKİ'yi seferber etmesinden dolayı Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a şükranlarını sundu. Programda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Dernek Başkanı Cemal Akbudak da birer konuşma yaptı.

İstikbal Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181