Mersin Tarsus'un 11 mahallesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek!
Tarsus Belediyesi tarafından Yaz şenlikleri kapsamında düzenlenen mahalle konserinde on binlerce kişi Soner Sarıkabadayı ile unutulmayacak bir gece yaşadı.
 
Anıt Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak yerel sanatçı Alper Güneş sahne aldı. Daha sonra sahne alan Soner Kabadayı, Tarsuslularla birlikte şarkılarını seslendirerek, coşku dolu bir gece yaşattı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program da söz alan Anıt Mahallesi muhtarı Mustafa Naci Güllü, mahallelerine yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Muhtar Güllü, “23 yıldır Anıt Mahallesinin muhtarlığını yapmaktayım. Sizlere hizmet etmekten büyük gurur duyuyorum. Bu süre zarfında 2 tane belediye başkanı çıkaran bir mahallenin muhtarı olmaktan da büyük şeref duyuyorum. Sözünün eri, işinin ehli, Belediyeciliğin mutfağından yetişmiş Can Başkanıma  tekrar tekrar teşekkür ediyorum sizlerle bizleri buluşturduğu için” dedi. Belediye Başkanı Şevket Can, Yaz Şenliklerinin sosyal bir proje olduğunu, vatandaşlarla gönülleri birleştirdiklerini söyledi.

Başkan Can, ‘’Yaz şenlikleri Tarsus’ta yaşayan bütün hemşehrilerimizle bir arada olmak birlik ve beraberlik içerisinde dostça ve kardeşçe yaşamak adına sosyal bir projemizdir. Bugünde Anıt Mahallesinde sizlerle birlikteyiz. Anıt Mahallesi benimde doğduğum büyüdüğüm yaşadığım mahallem, kısacası kendi Mahallem. Kendi mahallemde sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Göreve geldiğimizden bu güne kadar Tarsus Belediyesi olarak 22 adet açılışı gerçekleştirmenin mutluluğunu siz değerli hemşehrilerimle birlikte yaşadık.  5 değişik mahallede yaşam boyu spor merkezi inşaatımız devam ediyor. Tarihi Ticaret Merkezi inşaatımız devam ediyor. Berdan Projemizin birinci etap inşaatı devam ediyor. 3 adet Ges projesinin ihalesini gerçekleştirdik. Bu yılın sonunda Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteği ile Tarsus Belediyesi olarak elektriğe para vermeyip elektrikten para kazanacağız. Ayrıca Ergenekon Mahallemizde bulunan Pazar yeri  kapalı yüzme havuzu ve üstü düğün salonu olan inşaatımız yap işlet devret modeli olarak son noktaya geldi. İnşallah Eylül ayı içerisinde Tarsuslu hemşehrilerimiz  bir kapalı yüzme havuzuna kavuşacak ve Eylül ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. 129 köyümüz var ve 7 değişik ekip 7 ayrı köyde parke çalışmalarımız devam ediyor. Kapanan 5 belde belediyemiz var kapanan bu belediye binalarımızın restorasyon ihalesini gerçekleştirdik. İlerleyen günlerde inşaatı başlayacak, inşallah 2018 yılının 6. Ayına kadar bu binalarımız da bitmiş olacak” dedi.
 
15 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ MERKEZİNİN İHALESİ YAPILDI
 Başkan Can, ‘’Geçen hafta içerisinde Kırklarsırtı Mahallemizde bulunan Aydoğanlar camiinin yanıyla Özlem sitesinin arasında kalan yaklaşık 14 dönümlük boş olan arsamızın 15 bin kişilik gösteri merkezi ihalesini gerçekleştirdik. Eylül ayı içerisinde inşaatı başlayacak, hedefimiz Tarsus’umuzun kurtuluşu 27 Aralık’ta  bu 15 bin kişilik gösteri merkezini vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktır” şeklinde konuştu.
 
OTEL İHALE AŞAMASINDA
Otel projesinin de son noktaya geldiğini dile getiren Başkan Can, ‘’Mevcut  Kültür Merkezinin yanında bulunan şu anki gösteri merkezini otel, konut, ofis ve çarşı niteliğinde dükkanların olacağı karma projemiz projesi bitti, ihale aşamasındayız. İnşallah Cenabı Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle bu yılın içerisinde temelini atıp bu mega projemizi de başlatacağız” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI
Kentsel dönüşümünde başladığını vurgulayan Başkan Can, ‘’ 11 mahallemizde kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Bu süreç uzun olduğu için biraz zaman  alıyor. Ama önemli olan adını koymaktı önemli olana bunu başarmak için mücadele etmekti. Biz hem adını koyduk, hem mücadelemizi bitirdik. İlerleyen yıllarda bu mahallelerimiz görsel olarak yeşil alanları olan, yolları genişlemiş bir vaziyete gelerek vatandaşlarımızın geri hizmetine sunacağız. Anıt mahallemizde yerel seçimler girmesinden bu yana doğalgaz çalışmalarına başladık. Şuan da anıt mahallemizde yanlış hatırlamıyorsam 1 sokak hariç bütün sokaklarımız doğalgazına kavuştu. Bunun yanında biraz rahatsızlık verdiğimizin farkındayız ama bu hizmetin gelmesi için de yer kazılacak evsel bağlantılar yapılacak parke veya asfalt biraz tahrip olacak ama buna mecburuz, anlayışınızdan dolayı da hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bütün muhtarlar bizim mesai arkadaşlarımızdır, biz hangi mahalleye hizmet yapmak istiyorsak mesai arkadaşlarımızla birlikte o mahallenin isteği ve ihtiyacı doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Anıt mahallesinde de en büyük ihtiyaç Pazar yeri. Mevcut şuan ki benim sağ tarafımda Turgut İçgören Ortaokulunun arka tarafındaki boş arsanın olduğu yerdir. Artı bir de şuan camii inşaatımız başladı. Biz bu arsaları alabilmemiz için kamulaştırmamız gerekiyordu, çünkü arsalar bize ait değildi. Eski parayla altı buçuk trilyona anıt mahallemize camii inşaatımızı yapabilmemiz için, Pazar yeri inşaatını yapabilmemiz için belediyemiz 6,5 trilyon kamulaştırmaya para ödemiştir, şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Şunu da belirtmek istiyorum, şuan ki camii inşaatını da arsası bize ait ama yapımını gene hepimizin yakinen tanıdığı duamızı ve desteğimizi esirgemediğimiz sayın Burhanettin Kocamaz başkanımız rahmetli annesinin adına Hacı Lütfiye Kocamaz camii inşaatını başlattı. Bütün bedelini sayın başkanımız üstlendi. Hepinizin huzurunda şahsım, kurumum ve Tarsus adına şükranlarımı sunuyorum, yapmış olduğu hayrı Cenab-ı Allah kabul etsin. Rahmetli annesinin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Anıt mahallesinde belirli kısımları kentsel dönüşüme dahil ettik. Azerbaycan caddesi, Şehitler caddesi, Zafer caddesi ve Mehmet Akif Ersoy caddesi arasında kalan bu bölgeyi de kentsel dönüşüme dahil ettik bu da ufak bir olay değildir, mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bizler Tarsus’ta mesai arkadaşlarımızla birlikte 45 mahallemize, 129 tane köyümüze ve 5 tane kapanan beldemize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Allah ayrım yapmadan, ayırmadan, Hak’tan şaşmayarak şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla gündüz yorulmadan, Allah’ın izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz’’ şeklinde konuştu.

Tarsus Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih Perçikli 6 yıl önce

Şuan yapılan hiçbir şey yok kentsel dönüşümün ne zaman devam edeceğini merak eden çok insan var belediye anons direklerinden veya sms ile bilgilendirme yapılırsa çok iyi olur diye düşünüyorum

banner182

banner181