Mersin Yenişehir'de kentsel dönüşüm başlıyor!
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı ikinci bileşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda, komisyonlardan gelen 19 rapor ile idareden gelen 4 teklif ve gündem dışı 10 madde ele alındı. Çoğunluğunu plan tadilatı değişikliklerinin oluşturduğu gündem maddelerinin büyük bölümü oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Mersin'de yapılması planlanan raylı sistem için ilk adımı oluşturacak danışmanlık hizmeti alımı için ihale sürecinin başlatılmasına ilişkin komisyon raporu Meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Merkez Mezitli ilçesi ile Tren istasyonu arasında yapımı planlanan raylı sistem için 'Uygulama Esas Kesin Projelerin Hazırlanması' işine yönelik olarak ilgili maddeler uyarınca danışmalık hizmeti alımı ihale sürecinin başlatılması için Fen işleri Daire Başkanlığı 'nm Raylı Sistem Projesi ve Yapımı kodunda yer alan ödeneğin Ulaşım Daire Başkanlığı'na aktarılması ile ilgili rapor oy birliği ile kabul edildi.

Yenişehir Belediyesinden 4 mahallede kentsel dönüşüm planı
Öte yandan, idareden gelen teklifler arasında bulunan Yenişehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm atağı toplantının en önemli gündem maddesini oluşturdu. Yenişehir Belediye Meclisi'nin 1 Temmuz 2016 tarihinde aldığı kararla hayata geçirilmesi planlanan Eğriçam Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Hürriyet Cumhuriyet Mahallerinde toplam üç adet 'Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi', Meclis üyelerinin görüşlerine sunuldu. Söz konusu teklifte, 4 mahallede belirlenen alanın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alını sınırı olarak belirlenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmasının Büyükşehir Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde uygulanması için Yenişehir Belediyesi'ne yetki verilmesi istendi. Ayrıca, bu bölgelere ait projelerin hazırlanması, uygulanması ve gerektiği taktirde protokol imzalanması için de Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç'in yetkili kılınması istendi.

Teklif, meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edildi. Akıllı bisikletleri hasarlı teslim eden veya hiç teslim etmeyenlere para cezası Toplantıda ayrıca, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımın Adnan Menderes Bulvarı üzerinde hizmet verecek olan Akıllı Bisiklet Projesi kapsamında, bisik
letlerin geç, hasarlı teslimi veya teslim edilmemesi durumunda para cezası uygulanması kararlaştırıldı. Buna göre, bisikletleri geç teslim edenlere 150 TL, hasarlı durumlarda teslim edenlere hasar ücreti olarak 500 TL, teslim etmeyenlere ise bin 500 TL para cezası uygulanması oy birliğiyle kabul edildi. 

Güney Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli ÇOBAN 7 yıl önce

Mahalle sakinlerndenim kentsel ne zaman baslar bilgilendiriseniz memnun olurum

banner182

banner181