Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm projesi için TOKİ ile ön protokol imzalandı!
Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesini; Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahallelerinden başlatıyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile imzalanan ön protokole göre, toplam 46,5 Hektar alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinin ilk etabı Bahçe ve Barış Mahallelerinde gerçekleşecek. İmzalanan ön protokol çerçevesinde 27 Hektarlık ilk aşama için yaklaşık 1 yıllık bir sürede, hak sahiplerine ait arsa ve bina değerleme çalışmaları yapılacak.
 
4 bin 905 hak sahibi vatandaşla birebir görüşülecek
Yetkili müşavir firma eliyle yürütülecek ve TOKİ ile Belediye yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından da denetlenecek olan bu çalışmada, 3 bin 308 bağımsız bölümün hak sahibi durumunda olan 4 bin 905 vatandaş ile görüşülecek. Komisyon çalışmalarına paralel olarak TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının zemin etüt işlemleri yaptırılacak.

Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, çarpık yapılaşmadan dolayı yaşanan gerilemenin, kentsel uyum ve dengeyi olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.Akdeniz İlçesinin bu anlamda olumsuz bir örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Başkan Aktaş, "Merkez mahallelerimizden yansıyan bu çarpık görüntü, Mersin'in geleceğe dönük vizyonu ile örtüşmüyor. Merkez Mahallelerimizde vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz başarılı bir kentsel dönüşüm çalışmasının, Mersin'in dönüşüme ihtiyaç duyan diğer ilçeleri için de örnek bir proje olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede, ilk aşama projemizdeki toplam 3 bin 308 bağımsız bölümün hak sahibi durumundaki 4 bin 905 vatandaşla birebir görüşeceğiz. Katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı çerçevesinde, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kentsel dönüşüme esas karar alma süreçlerine aktif olarak katılmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Başkan Aktaş; ‘Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız Çay, Çilek ve Özgürlük Mahalleleri ile sürecek’
Akdeniz Belediyesi, çarpık yapılaşma nedeniyle fonksiyonlarını yitirmiş, köhnemiş ya da can ve mal güvenliği açısından risk yaratan yapı sahiplerine, çağdaş standartlarda yeni konut ve ticari yapı edindirmeyi amaçladığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinde somut adımlar atmaya devam edecek. Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş; Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahalleri ile başlatılacak kentsel dönüşüm çalışmalarının Çay, Çilek ve Özgürlük Mahalleleri ile süreceğinin müjdesini verdi.        
                                                                             
Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 27 Hektarlık alanda başlayacak. Bahçe ve Barış Mahallelerinin büyük bölümünü alan ilk aşama, kuzeyde 111’inci Cadde (Bahçeler Caddesi), güneyde İstiklal Caddesi, doğuda Burhan Felek Caddesi ve batıda Cengiz Topel Caddesinin içinde kalan kısmı kapsıyor. İkinci aşama ise yine Bahçe Mahallesinin bir bölümü ile Mahmudiye Mahallesinin büyük bölümünü içine alan, Kuzeyde 111’inci Cadde (Bahçeler Caddesi), güneyde 108’inci Cadde, doğuda 4812 Sokak ve batıda Burhan Felek Caddesini kapsıyor.

Akdeniz Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 6 yıl önce

Yalanlardan artık bıktık ya kentsel dönüşüme başlayın yada insanları bırakın kendileri mütahite versin insanlar varlık içinde yokluk yaşıyorlar bir katlı binaların soba dumanından bıktık nefes alamıyoruz lütfen artık insanları kandırmayın sonuca ulaşın ....

banner182

banner181